R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BRIGADEIRO
Braziliaanse bonbon 3 el ongezoete cacao 1 el boter 1 blikje zoete gecondenseerde melk Bereiding Verhit in een kookpan op middelhoog vuur de cacao, de boter en de gecondenseerde melk. Houd het geheel aan de kook en roer daarbij constant tot het mengsel flink dikker geworden is (ca 10 minuten). Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen. Vet je handen in met wat margarine en vorm kleine balletjes van de substantie. Je kunt ze direct eten maar ook verder laten afkoelen en later presenteren. Info Brigadeiro is de nationale lekkernij van Brazilië. Zie ook het recept bolo brigadeiro, een heerlijke chocoladetaart op basis van brigadeiro. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |