![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BREDIE 1 el plantaardige olie 1 1/2 k lams- of schapenvlees, in stukken gesneden 2 el bloem 1 grote ui, in stukjes gesneden 1 k verse tomaten, gehakt 1 tl zout 1/2 tl versgemalen zwarte peper 6 hele witte peperkorrels 2 laurierblaadjes 1 tl bruine suiker 1 el witte azijn 1 scheutje worcestersaus 1 runderbouillonblokje optioneel: 2 middelgrote aardappels, in kwarten gember knoflook Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan met dikke bodem. Haal het vlees door de bloem en bak het aan alle klanten aan. Voeg als het vlees gebruind is de uien toe en bak ze mee tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten toe. Breng het geheel op smaak met zout, zwarte peper, witte peperkorrels, laurierblad, bruine suiker, azijn, worcestersaus en het bouillonblokje. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen tot het vlees zacht en gaar is (ca 2 uur). Roer af en toe en schraap eventuele aanbaksels los. Voeg de aardappels 45 minuten voor het einde van de gaartijd toe. Bredies zijn eenvoudige, traditionele Zuid-Afrikaanse schapenvlees-stews. De stews ontlenen hun naam aan de groente die eraan wordt toegevoegd. De populairste bredies zijn: tomatenbredies, groene bonenbredies en koolbredies. Het kruiden van de bredie is een kwestie van smaak. Veel gebruikt worden: tijm, marjoraan, koriander, currypoeder, kaneel, paprika en kardamom. Tegelijk met de ui kunnen verse gember en knoflook worden toegevoegd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |