![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Brazilië ![]() 2 el olijfolie 1 rode ui, in dunne ringen 1 groene paprika, in smalle reepjes 2 tenen knoflook, geperst 1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt 1 blik tomaatblokjes 1 el tomatenpuree 1 tl kristalsuiker 200 ml kokosmelk 300 ml vis- of kippenbouillon 4 lente-uitjes, diagonaal in stukjes van 5 cm gesneden 600 g rauwe middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt 750 g witte visfilet (b.v. pangasius of koolvis), in blokjes gesneden 2 el versgeperst limoensap 1 flinke handvol korianderblaadjes verder: gestoomde rijst of knapperig brood Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote koekenpan. Voeg de rode ui, paprika, knoflook en groene chilipeper toe en bak ze 5 minuten. Voeg de tomaatblokjes, tomatenpuree, suiker, kokosmelk, bouillon en lente-ui toe en laat ze op temperatuur komen. Voeg de garnalen en de vis toe en laat ze met het deksel op de pan 4 à 5 minuten garen. Garnalen en vis moeten in het midden nog net ondoorzichtig zijn. Voeg het limoensap toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de visstew in een serveerschaal. Garneer het gerecht met koriander. Serveer er gestoomde rijst of knapperig brood bij. Dit is een heerlijke visstew maar ik zou de hoeveelheid kokosmelk halveren want die domineert althans naar mijn smaak het geheel nogal. Het recept is afgestemd op 4 personen maar met de aanbevolen hoeveelheid vis en garnalen zijn een paar mensen méér aan tafel geen probleem.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |