R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRAZILIAANSE TORTA DE BANANA
dessert, 4 à 6 p., Brazilië

 1/2 kop suiker
1 tl kaneel
2 1/2 kop bloem
2 koppen suiker
1 tl kaneel
1 el bakpoeder
115 g gesmolten boter plus extra
ca 8 bananen, in schijfjes gesneden


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Vet een glazen ovenschaal van  22 1/2 bij 32 1/2 cm licht in met boter.

Meng 1/2 kop suiker en 1 tl kaneel. Zet het mengsel terzijde.
Meng de bloem, 2 koppen suiker, 1 tl kaneel, het bakpoeder en 115 g gesmolten boter.

Spreid 1/3 deel van het bloemmengsel over de bodem van de schaal uit. Bedek het bloemmengsel met een laag banaan en strooi daar de helft van het suiker-kaneelmengsel over.
Spreid 1/3 deel van het bloemmengsel over de suiker-kaneellaag en bedek die met een laag banaan.
Strooi de andere helft van het suiker-kaneelmengsel over de laag banaan.
Spreid tenslotte het laatste 1/3 deel van het bloemmengsel over de suiker-kaneellaag.

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de banaantaart goudbruin (40 minuten).

Serveer torta de banana warm met ijs. De taart kan overigens ook koud gegeten worden.


Info


Een lekker toetje maar veel te zoet. Laat gerust een halve kop suiker of nog meer achterwege, dan wordt "mierzoet" "aangenaam zoet".




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________