![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 à 6 p., Brazilië 1/2 kop suiker 1 tl kaneel 2 1/2 kop bloem 2 koppen suiker 1 tl kaneel 1 el bakpoeder 115 g gesmolten boter plus extra ca 8 bananen, in schijfjes gesneden Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Vet een glazen ovenschaal van 22 1/2 bij 32 1/2 cm licht in met boter. Meng 1/2 kop suiker en 1 tl kaneel. Zet het mengsel terzijde. Meng de bloem, 2 koppen suiker, 1 tl kaneel, het bakpoeder en 115 g gesmolten boter. Spreid 1/3 deel van het bloemmengsel over de bodem van de schaal uit. Bedek het bloemmengsel met een laag banaan en strooi daar de helft van het suiker-kaneelmengsel over. Spreid 1/3 deel van het bloemmengsel over de suiker-kaneellaag en bedek die met een laag banaan. Strooi de andere helft van het suiker-kaneelmengsel over de laag banaan. Spreid tenslotte het laatste 1/3 deel van het bloemmengsel over de suiker-kaneellaag. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de banaantaart goudbruin (40 minuten). Serveer torta de banana warm met ijs. De taart kan overigens ook koud gegeten worden. Een lekker toetje maar veel te zoet. Laat gerust een halve kop suiker of nog meer achterwege, dan wordt "mierzoet" "aangenaam zoet".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |