![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 2 p., Brazilië 1 el olijfolie 3 stengels bleekselderij, fijngesneden 1 groene paprika, fijngesneden 3 tenen knoflook, geperst 1 groene chilipeper, zaad verwijderd en in reepjes gesneden 1/2 tl cayennepeper 2 grote tomaten, ontveld en gehakt 6 stuks lenteui, in stukjes van 2 cm gesneden 4 dl kokosmelk 150 ml groentebouillon 150 g rauwe, grote garnalen de blaadjes van 3 à 4 takjes koriander, fijngehakt 1 citroen Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een kookpan en bak er de bleekselderij en paprika in tot ze wat zachter zijn geworden (4 à 5 minuten). Roer af en toe. Voeg de knoflook, chilipeper en cayennepeper toe en roer. Voeg na een minuut de tomaten en lenteui toe en bak ze 3 à 4 minuten mee. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng ze aan de kook. Voeg de garnalen toe plus zout en peper. Laat ze op lage temperatuur rustig gaar worden (5 à 6 minuten). Proef of de "stew"goed op smaak is wat zout en peper betreft en voeg die zonodig toe. Verdeel de stew over 2 kommen, knijp er wat citroensap boven en strooi er wat fijngehakte koriander over. Serveer er rijst of wat brood bij. Snel, gemakkelijk, licht en lekker.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |