R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRAZILIAANSE GARNALENSTEW
2 p., Brazilië

1 el olijfolie
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst
1 groene chilipeper, zaad verwijderd en in reepjes gesneden
1/2 tl cayennepeper
2 grote tomaten, ontveld en gehakt
6 stuks lenteui, in stukjes van 2 cm gesneden
4 dl kokosmelk
150 ml groentebouillon
150 g rauwe, grote garnalen
de blaadjes van 3 à 4 takjes koriander, fijngehakt
1 citroen


Bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een kookpan en bak er de bleekselderij en paprika in tot ze wat zachter zijn geworden (4 à 5 minuten). Roer af en toe.

Voeg de knoflook, chilipeper en cayennepeper toe en roer.
Voeg na een minuut de tomaten en lenteui toe en bak ze 3 à 4 minuten mee.

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng ze aan de kook.

Voeg de garnalen toe plus zout en peper. Laat ze op lage temperatuur rustig gaar worden (5 à 6 minuten).

Proef of de "stew"goed op smaak is wat zout en peper betreft en voeg die zonodig toe.

Verdeel de stew over 2 kommen, knijp er wat citroensap boven en strooi er wat fijngehakte koriander over.

Serveer er rijst of wat brood bij.


Info


Snel, gemakkelijk, licht en lekker.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________