![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
(sandwich)brood met garnalen (8 à 10 appetizers) of... 4 kleine baguettes met garnalen (voor 4 p. als lunch),IJsland ![]() 1 1/4 kop mayonnaise 3/4 kop zure room 4 eieren, hardgekookt, gepeld, fijngehakt 1/4 tl knoflookpoeder 1/3 kop rode paprika, fijngesneden 250 g gekookte garnalen, gepeld en schoongemaakt 1 groot witbrood (Franse stijl) ofwel baguette (stokbrood) peper naar smaak voor de garnering: komkommer, in schijfjes tomaat, in schijfjes peterselie, gehakt zure room
Bereiding
Snijd de baguette(s) in de lengte in 3 delen. Doe de mayonnaise, zure room, paprika, eieren, garnalen, knoflookpoeder en peper naar smaak in een middelgrote kom en meng ze. Spreid de helft van de vulling uit over de onderste laag van de grote baguette of van de 4 individuele baguettes. Leg er de middelste laag van het brood op en spreid daar de andere helft vulling over uit. leg de bovenste laag van de baguette op de tweede laag vulling. "Top" het brood of de broodjes met de extra zure room, de schijfjes komkommer, de schijfjes tomaat en de peterselie. Snijd de baguette overdwars in ca 10 sneetjes en leg die op een serveerschaal. Serveer individuele baguettes ieder apart op een bord.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |