R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRAUOTERTA
(sandwich)brood met garnalen (8 à 10 appetizers)
of... 4 kleine baguettes met garnalen (voor 4 p. als lunch),IJsland





1 1/4 kop mayonnaise
3/4 kop zure room
4 eieren, hardgekookt, gepeld, fijngehakt
1/4 tl knoflookpoeder
1/3 kop rode paprika, fijngesneden
250 g gekookte garnalen, gepeld en schoongemaakt
1 groot witbrood (Franse stijl) ofwel baguette (stokbrood)
peper naar smaak

voor de garnering:
komkommer, in schijfjes
tomaat, in schijfjes
peterselie, gehakt
zure room


Bereiding


Snijd de baguette(s) in de lengte in 3 delen.

Doe de mayonnaise, zure room, paprika, eieren, garnalen, knoflookpoeder en peper naar smaak in een middelgrote kom en meng ze.

Spreid de helft van de vulling uit over de onderste laag van de grote baguette of van de 4 individuele baguettes.
Leg er de middelste laag van het brood op en spreid daar de andere helft vulling over uit. leg  de bovenste laag van de baguette op de tweede laag vulling.

"Top" het brood of de broodjes met de extra zure room, de schijfjes komkommer, de schijfjes tomaat en de peterselie.

Snijd de baguette overdwars in ca 10 sneetjes en leg die op een serveerschaal. Serveer individuele baguettes ieder apart op een bord.


Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________