R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten






















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOUCHÉES DE POULET AUX PIGNONGS
kip-pijnboompithapjes, 8 p., Frankrijk





600 g kipfilet (zie Info)
2 eieren
60 g maizena
80 g parmezaanse kaas, geraspt
60 g pijnboompitten
4 flinke el paneermeel
zout en peper
 

Bereiding


Roo ster de pijnboompitten in een droge pan.
Maal de pijnboompitten grof.
Meng de pijnboompitten met het paneermeel, de maizena en de geraspte parmezaanse kaas.

Snijd de kipfilet in niet te kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 210 C.

Klop in een kommetje de eieren los met zout en peper.

Haal de stukjes kip door het ei en vervolgens door het paneermeelmengsel.

Bak de bouchées 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege een keer om.

Suggesties voor een saus:
1. een tomatensaus met basilicum
2. roomkaas met bieslook en citroensap


Info


Deze bouchées lijken wat op kipnuggets maar ze zijn een stuk verfijnder en met ingrediënten als parmezaanse kaas en pijnboompitten meer mediterraan.

Deze bouchées vragen om een sausje want hoe lekker ze ook zijn, ze kunnen wat droog worden als ze in de oven gebakken worden.
Je kunt ze ook frituren (160 C), dan is een sausje niet echt nodig maar nog steeds wel erg lekker.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________