![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip-pijnboompithapjes, 8 p., Frankrijk ![]() 600 g kipfilet (zie Info) 2 eieren 60 g maizena 80 g parmezaanse kaas, geraspt 60 g pijnboompitten 4 flinke el paneermeel zout en peper Bereiding Roo ster de pijnboompitten in een droge pan. Maal de pijnboompitten grof. Meng de pijnboompitten met het paneermeel, de maizena en de geraspte parmezaanse kaas. Snijd de kipfilet in niet te kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 210 C. Klop in een kommetje de eieren los met zout en peper. Haal de stukjes kip door het ei en vervolgens door het paneermeelmengsel. Bak de bouchées 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege een keer om. Suggesties voor een saus: 1. een tomatensaus met basilicum 2. roomkaas met bieslook en citroensap Deze bouchées lijken wat op kipnuggets maar ze zijn een stuk verfijnder en met ingrediënten als parmezaanse kaas en pijnboompitten meer mediterraan. Deze bouchées vragen om een sausje want hoe lekker ze ook zijn, ze kunnen wat droog worden als ze in de oven gebakken worden. Je kunt ze ook frituren (160 C), dan is een sausje niet echt nodig maar nog steeds wel erg lekker.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|