![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
rode bietensoep, 8 p., Rusland ![]() 500 g rode bieten (of meer) 1 grote gesnipperde ui 500 g rundvlees (schenkel of soepvlees) 500 g kool (savooiekool, witte kool, spitskool of rode kool) 1 winterwortel 2 à 3 el dille 2 à 3 teentjes knoflook peper en zout zure room vaak toegevoegde ingrediënten: in blokjes gesneden aardappels een paar stengels bleekselderij prei knolselderij laurierblad azijn bieslook een klein blikje tomatenpuree en/of een paar verse tomaten specifiek Russische toevoegingen: fijngeprakte hardgekookte eieren in dunne sliertjes gesneden augurken ![]() Bereiding Breng in een ruime pan ca 1 1/2 liter water aan de kook. Voeg het in stukjes gesneden rundvlees toe. Laat het water opnieuw aan de kook komen en draai dan het vuur laag voor het trekken van de vleesbouillon. Snijd de bieten, de wortel, de ui en de knolselderij (optioneel) in blokjes en de kool in reepjes. Bak alles aan in wat olie. Voeg de tomatenpuree, de runderbouillon en het rundvlees toe. Als je de soep na het garen van de groenten (ca 20 minuten) wilt pureren moet je het vlees later toevoegen. Breng de soep op smaak met zout en peper en (optioneel) azijn. Serveer de soep heet in kommen of borden. Voorzie iedere portie van een flinke schep zure room en strooi er wat dille of bieslook over. De fijngeprakte eieren en in sliertjes gesneden augurken worden apart geserveerd. Borsjt wordt traditioneel veel bereid in Slavische landen met name Rusland, Oekraïne en Polen. De receptuur varieert enorm, zowel wat de ingrediënten betreft als de hoeveelheden waarin ze gebruikt worden. Borsjt is duidelijk een gerecht dat aangepast werd en wordt aan wat er voorradig is en aan wat het seizoen te bieden heeft. Vroeger werden rode bieten een beetje als arme mensen-kost beschouwd. Bieten stellen weinig eisen en kunnen dan ook op arme grond geteeld worden. Vandaag de dag worden bieten hoger aangeschreven en zelfs gekoesterd door fine dining-chefs. Uit bieten wordt de kleurstof betanine gewonnen. Die wordt in de voedingsindustrie veel gebruikt voor het kleuren van gerechten. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |