|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
meze, Turkije 8 vierkantjes bladerdeeg voor de vulling: 200 g feta 1 ei 1 bosje fijngehakte peterselie 2 el fijngeknipte dille een beetje zout versgemalen zwarte peper verder: sesamzaad 1 eidooier Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de (ontdooide) velletjes bladerdeeg naast elkaar op je werkblad. Meng de ingrediënten voor de vulling. Verdeel de vulling diagonaal over één helft van de bladerdeegplakjes. Bestrijk de randen met water en vouw de andere deeghelft over de vulling heen zodat er een driehoekige pakketje ontstaat. Druk de randen goed aan. Verwerk de overige deeglapjes en vulling op dezelfde wijze. Bestrijk de bovenkant van de driehoekjes met losgeklopt eigeel. Strooi er sesamzaad over en leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze tot ze een mooi goudbruine kleur hebben (ca 25 minuten). Info Börek is het Turkse woord voor gevulde pasteitjes. De vulling bestaat vaak uit schapenmelkkaas (gewoonlijk feta), gehakt en/of groente(n) en diverse kruiden. Er bestaan veel regionale variëteiten. Börek is ook populair in Noord-Afrikaanse landen en op de Balkan. Met alle variatie in vorm, ingrediënten en bereidingswijzen zou je gemakkelijk een boek kunnen vullen. |