R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 BÖREK
meze, Turkije

reeks 515 (141K)



8 vierkantjes bladerdeeg

voor de vulling:
200 g feta
1 ei
1 bosje fijngehakte peterselie
2 el fijngeknipte dille
een beetje zout
versgemalen zwarte peper

verder:
sesamzaad
1 eidooier


Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Leg de (ontdooide) velletjes bladerdeeg naast elkaar op je werkblad.

Meng de ingrediënten voor de vulling.

Verdeel de vulling diagonaal over één helft van de bladerdeegplakjes.
Bestrijk de randen met water en vouw de andere deeghelft over de vulling heen zodat er een driehoekige pakketje ontstaat.
Druk de randen goed aan.
Verwerk de overige deeglapjes en vulling op dezelfde wijze.

Bestrijk de bovenkant van de driehoekjes met losgeklopt eigeel.
Strooi er sesamzaad over en leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze tot ze een mooi goudbruine kleur hebben (ca 25 minuten).



reeks 515 (141K)


Info


Börek is het Turkse woord voor gevulde pasteitjes.
De vulling bestaat vaak uit schapenmelkkaas (gewoonlijk feta), gehakt en/of groente(n) en diverse kruiden. Er bestaan veel regionale variëteiten.
Börek is ook populair in Noord-Afrikaanse landen en op de Balkan. Met alle variatie in vorm, ingrediënten en bereidingswijzen zou je gemakkelijk een boek kunnen vullen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________