R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOREK MET SPINAZIE EN FETA
hoofdgerecht voor 4 p., Turkije

600 g spinazie
300 g feta, verkruimeld
3 eieren
5 grote stukken filodeeg
1 ui geraspt
 1/ tl zwarte peper
3 el plantaardige olie
3 el yoghurt
2 el olijfolie


Bereiding


Snijd de spinazie in repen en de repen in stukjes zodat je min of meer vierkantjes krijgt en doe die in een grote kom.

Klop in een kommetje met een vork een ei, de zwarte peper en de olijfolie los.

Voeg de geraspte ui aan de spinazie in de kom toe en giet er het ei-olijfoliemengsel bij. Schep de spinazie om tot de toevoegingen er goed over verdeeld zijn.

Klop een ei en 2 eetlepels yoghurt los. 
Voeg 2 eetlepels plantaardige olie en 2 el water toe en klop er die doorheen..

Verdeel de kaas in 3 gelijke delen en verkruimel ze.

Neem een royale lage bakvorm, rond, vierkant of rechthoekig naar keuze en vet die in met 1 eetlepel plantaardige olie.

Stap 1.
Bedek de bodem van de bakvorm met een laag filodeeg.
Sprenkel er gelijkmatig enkele lepels van het ei-yoghurt-olie-watermengsel over uit.
Leg er een tweede laag filodeeg op en sprenkel ook daar een paar eetlepels van het genoemde mengsel over uit.
Lag er een derde laag filodeeg op.

Stap 2.
Verdeel 1/3 deel van de spinazie over het filodeeg en strooi er 1/3 deel van de kaas over de spinazie uit.

Herhaal stap 1 en 2.

Herhaal stap 1 en 2  nog een keer.

Bedek de derde laag spinazie en feta ook met 3 lagen filodeeg. Besprenkel de eerste 2 lagen ook weer met het ei-yoghurt-olie-watermegsel,

Klop een ei en een eetlepel yoghurt los en verdeel dit mengsel over de bovenste laag filodeeg. Spreid het met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit.

Verwarm de oven voor (200 C).

Bak borek tot die goudbruin kleurt (35 à 40 minuten).

Snijd borek als snack of appetizer in vierkantjes, snijd borek als hoofgerecht in grote(re) stukken.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________