|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht voor 4 p., Turkije 600 g spinazie 300 g feta, verkruimeld 3 eieren 5 grote stukken filodeeg 1 ui geraspt 1/ tl zwarte peper 3 el plantaardige olie 3 el yoghurt 2 el olijfolie Bereiding Snijd de spinazie in repen en de repen in stukjes zodat je min of meer vierkantjes krijgt en doe die in een grote kom. Klop in een kommetje met een vork een ei, de zwarte peper en de olijfolie los. Voeg de geraspte ui aan de spinazie in de kom toe en giet er het ei-olijfoliemengsel bij. Schep de spinazie om tot de toevoegingen er goed over verdeeld zijn. Klop een ei en 2 eetlepels yoghurt los. Voeg 2 eetlepels plantaardige olie en 2 el water toe en klop er die doorheen.. Verdeel de kaas in 3 gelijke delen en verkruimel ze. Neem een royale lage bakvorm, rond, vierkant of rechthoekig naar keuze en vet die in met 1 eetlepel plantaardige olie. Stap 1. Bedek de bodem van de bakvorm met een laag filodeeg. Sprenkel er gelijkmatig enkele lepels van het ei-yoghurt-olie-watermengsel over uit. Leg er een tweede laag filodeeg op en sprenkel ook daar een paar eetlepels van het genoemde mengsel over uit. Lag er een derde laag filodeeg op. Stap 2. Verdeel 1/3 deel van de spinazie over het filodeeg en strooi er 1/3 deel van de kaas over de spinazie uit. Herhaal stap 1 en 2. Herhaal stap 1 en 2 nog een keer. Bedek de derde laag spinazie en feta ook met 3 lagen filodeeg. Besprenkel de eerste 2 lagen ook weer met het ei-yoghurt-olie-watermegsel, Klop een ei en een eetlepel yoghurt los en verdeel dit mengsel over de bovenste laag filodeeg. Spreid het met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit. Verwarm de oven voor (200 C). Bak borek tot die goudbruin kleurt (35 à 40 minuten). Snijd borek als snack of appetizer in vierkantjes, snijd borek als hoofgerecht in grote(re) stukken. |