R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| chocoladetaart, Brazilië voor de cake: 6 grote eieren 3/4 kop bloem 2/3 kop kristalsuiker 6 el cacaopoeder (ongezoet) 1 tl vanille-essence 3 el ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld voor de topping: 1 1/3 kop gezoete gecondenseerde melk 1 el ongezouten boter, gesmolten 4 el cacaopoeder (ongezoet) 2/3 kop "creme de leite" (zie Info) chocoladeschaafsel Verwarm de oven voor op 200 C. Mix de eieren, vanille en suiker tot een licht en luchtig geheel (circa 10 minuten). Vouw 3/4 kop bloem en 6 el cacaopoeder door het eimengsel. Ga niet langer door dan strikt nodig is. Giet het beslag in een springvorm met een doorsnee van 20 centimeter en bak de cake 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot een houten prikker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen. Doe de gezoete gecondenseerde melk, boter en 4 el cacaopoeder in een kom en verhit die au bain marie. Roer tot het mengsel flink dikker is geworden. Neem de kom uit het hete waterbad en roer er de creme de leite door. Spreid het mengsel over de cake uit als zowel de cake als het mengsel zelf afgekoeld zijn. Strooi wat chocoladeschaafsel over de cake. Verwijder de rand van de springvorm. Laat de bodem van de springvorm zitten en plaats het geheel op een taartschaal.
Info
Creme de leite is te koop in speciaalzaken. De creme is te vervangen door slagroom. Bolo brigadeiro is de taartvorm van brigadeiro, een Braziliaanse lekkernij bij uitstek. Klik hier voor het recept. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |