R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BOLO BRIGADEIRO
chocoladetaart, Brazilië





voor de cake:
6 grote eieren
3/4 kop bloem
2/3 kop kristalsuiker
6 el cacaopoeder (ongezoet)
1 tl vanille-essence
3 el ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld

voor de topping:
1 1/3 kop gezoete gecondenseerde melk
1 el ongezouten boter, gesmolten
4 el cacaopoeder (ongezoet)
2/3 kop "creme de leite" (zie Info)
chocoladeschaafsel


Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 C.
Mix de eieren, vanille en suiker tot een licht en luchtig geheel (circa 10 minuten).
Vouw 3/4 kop bloem en 6 el cacaopoeder door het eimengsel. Ga niet langer door dan strikt nodig is.

Giet het beslag in een springvorm met een doorsnee van 20 centimeter en bak de cake 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot een houten prikker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt.
Laat de cake helemaal afkoelen.

Doe de gezoete gecondenseerde melk, boter en 4 el cacaopoeder in een kom en verhit die au bain marie. Roer tot het mengsel flink dikker is geworden.
Neem de kom uit het hete waterbad en roer er de creme de leite door.

Spreid het mengsel over de cake uit als zowel de cake als het mengsel zelf afgekoeld zijn.
Strooi wat chocoladeschaafsel over de cake. 

Verwijder de rand van de springvorm. Laat de bodem van de springvorm zitten en plaats het geheel op een taartschaal.


Info


Creme de leite is te koop in speciaalzaken. De creme is te vervangen door slagroom.

Bolo brigadeiro is de taartvorm van brigadeiro, een Braziliaanse lekkernij bij uitstek.  Klik hier voor het recept.





naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________