R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOLINHOS DE MACARRA CON PEIXE
visballetjes, appetizer, Angola

1 kop pinda's
900 g tilapia
3 el citroensap
1 tl zout
1/4 tl peper
6 dunne ringen ui
1 el plantaardige olie
2 middelgrote uien, geraspt
1 takje peterselie, fijngehakt
1 tl zout
1/4 kop kippenbouillon
plantaardige olie


Bereiding

Verwarm de oven voor (175 C).

Spreid de pinda's uit op een bakplaat en rooster ze licht goudkleurig (ca 10 minuten). Schud de bakplaat tijdens het roosteren een paar keer.
Laat de pinda's afkoelen en maal ze dan fijn (food processor).

Kruid de vis met citroensap, zout en peper en leg er de uiringen op. Terzijde zetten en 30 minuten in laten trekken.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en sauteer er de vis aan beide kanten goudkleurig in. Laat de vis afkoelen en verdeel die vervolgens in stukjes.

Voeg de geraspte ui, de peterselie, zout en de gemalen pinda's aan de vis toe. Meng alles goed.
Voeg zoveel bouillon toe als nodig is om de ingrediënten te binden.

Vorm balletjes van het vismengsel  en frituur ze.

Serveer ze warm of op kamertemperatuur.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________