R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOLICHE
gestoofd gevuld rundvlees, 4 p., Cuba

750 g mager braadvlees aan één stuk
2 tenen knoflook, geperst
1/4 groene paprika, in stukjes gesneden
1/4 rode paprika, in stukjes gesneden
zout en peper
1 sjalot, fijngesneden
75 à 100 g ham, in blokjes gesneden
1 tl oregano
1/3 tl komijn
100 g chorizo, in schijfjes of blokjes gesneden
1 laurierblad
1 kleine wortel, in schijfjes of blokjes gesneden
een flinke el bitter sinaasappelsap of grapefruitsap
80 ml droge witte wijn
(olijf)olie
1/2 blikje tomaatblokjes of 1 dl tomatensaus (passato)

verder:
steak fries

voor de garnering:
1 in ringen gesneden en gefruite ui
schijfjes gebakken bakbanaan


Bereiding


Bereid een marinade van de knoflook, de sjalot, komijn, organo, het laurierblad, het sinaasappel- of grapefruitsap, de wijn en zout en peper.

Meng in een kom de blokjes ham, de stukjes chorizo, de stukjes wortel en de stukjes rode en groene paprika.

Maak met een mes een holte in het midden van het stuk braadvlees maar snijd geen vlees weg.
Giet een flinke eetlepel marinade in de holte van het vlees en stop er vervolgens de vulling in.

Doe het vlees in een kom en giet er de rest van de marinade over.
Bedek de kom met folie. Laat het vlees in de koelkast minimaal 3 uur marineren, een nacht is beter.

Verwarm de oven voor op 175 C.

Neem het vlees uit de marinade.
Verhit op het fornuis een flinke scheut olie in een ovenbestendige braadpan en bruin er het vlees aan alle kanten in.
Voeg de marinade toe, plaats het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Laat het vlees 3 uur garen.

Neem de pan uit de oven en laat het vlees wat afkoelen.
Snijd het vlees vervolgens in schijven.

Meng de tomaatblokjes of passato met de in de pan achtergebleven marinade en giet het mengsel in een steelpan.
Laat het mengsel 3 minuten zachtjes pruttelen.

Giet de saus over het gesneden vlees.
Garneer het vlees met gefruite uiringen en gebakken schijfjes bakbanaan.

Serveer boliche met oven steak fries.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________