|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BOJO MET ANANAS
cassave-kokoscake met ananas,
Suriname
1 k cassave, geraspt 50 g kokos, geraspt 200 g suiker 100 g rozijnen, geweekt in rum 500 g ananas, in stukjes 8 dl kokosmelk 1 dl ananassap 40 ml rum (optioneel) 1 tl vanille-extract 1/2 tl zout 1 tl amandelessence 1 tl kaneel 50 g boter, gesmolten 3 eieren Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Vet een bakblik van 30 bij 20 cm in. Neem een ruime mengkom. Doe er alle ingrediënten in en mix ze tot een samenhangend beslag. Doe het beslag over in de ingevette bakvprm en zet die in de voorverwarmde oven. Bak de cake tot die goudbruin kleurt en stevig aanvoelt (1 1/2 à 2 uur). Een prikker die je in het midden van de cake steekt, moet er schoon uitkomen. Laat de cake in de bakvorm afkoelen. Snijd de afgekoelde cake in vierkantjes en serveer die. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |