R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOJO MET ANANAS

 cassave-kokoscake met ananas, Suriname






1 k cassave, geraspt
50 g kokos, geraspt
200 g suiker
100 g rozijnen, geweekt in rum
500 g ananas, in stukjes
8 dl kokosmelk
1 dl ananassap
40 ml rum (optioneel)
1 tl vanille-extract
1/2 tl zout
1 tl amandelessence
1 tl kaneel
50 g boter, gesmolten
3 eieren


Bereiding

Verwarm de oven voor (175 C).

Vet een bakblik van 30 bij 20 cm in.

Neem een ruime mengkom. Doe er alle ingrediënten in en mix ze tot een samenhangend beslag.  

Doe het beslag over in de ingevette bakvprm en zet die in de voorverwarmde oven.
Bak de cake tot die goudbruin kleurt en stevig aanvoelt (1 1/2 à 2 uur). Een prikker die je in het midden van de cake steekt, moet er schoon uitkomen.

Laat de cake in de bakvorm afkoelen.

Snijd de afgekoelde cake in vierkantjes en serveer die.


Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________