R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOEUF STROGANOFF

hoofdgerecht, 4 p., Rusland

reeks 515 (141K)



500 g ossenhaas of kogelbiefstuk
1 ui
250 g champignons
1/2 el citroensap
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 el bloem
50 g boter
1/2 runderbouillonblokje
150 ml witte wijn
1 el tomatenpuree
125 ml crème fraîche
2 tl paprikapoeder
zout en peper
2 el wodka of 1 el cognac en 1 el wodka
peterselie


Bereiding


Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.

Verhit de boter in een bakpan en bak er het vlees op hoge temperatuur ongeveer 5 minuten in.
Schep het vlees op een bord en kruid het met zout, peper en paprikapoeder. Terzijde zetten.

Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, paprika en champignons.
Strooi de bloem over de groenten en roer tot die helemaal opgenomen is.
Voeg de tomatenpuree en het halve bouillonblokje toe.
Giet beetje bij beetje de wijn in de pan en roer tot de saus gebonden is. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.

Roer de crème fraiche door de saus.
Breng de saus op smaak met wat citroensap en zout en peper.

Snijd het vlees in repen en voeg ze aan de saus toe. laat het vlees weer op temperatuur komen (ca 2 minuten)..

Giet de wodka of wodka en cognac in een pollepel. Laat de vloeistof vlam vatten en flambeer het gerecht.
Garneer met wat peterselie.


Info


Boeuf Stroganoff gaat goed samen met frieten en groenten als sperziebonen en broccoli.

Het gerecht is vernoemd naar één van de leden van de vooraanstaande Russische familie Stroganoff. Één van de graven Stroganoff zou op een inspectiereis naar Siberië een heerlijk vleesgerecht hebben leren kennen.
Eenmaal terug aan het hof presenteerde hij het gerecht aldaar. De Tsaar moet het heerlijk gevonden hebben en eerde de graaf door het naar hem te vernoemen.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________