|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BOEUF STROGANOFF
500 g ossenhaas of kogelbiefstuk 1 ui 250 g champignons 1/2 el citroensap 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1 el bloem 50 g boter 1/2 runderbouillonblokje 150 ml witte wijn 1 el tomatenpuree 125 ml crème fraîche 2 tl paprikapoeder zout en peper 2 el wodka of 1 el cognac en 1 el wodka peterselie Bereiding Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Verhit de boter in een bakpan en bak er het vlees op hoge temperatuur ongeveer 5 minuten in. Schep het vlees op een bord en kruid het met zout, peper en paprikapoeder. Terzijde zetten. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, paprika en champignons. Strooi de bloem over de groenten en roer tot die helemaal opgenomen is. Voeg de tomatenpuree en het halve bouillonblokje toe. Giet beetje bij beetje de wijn in de pan en roer tot de saus gebonden is. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de crème fraiche door de saus. Breng de saus op smaak met wat citroensap en zout en peper. Snijd het vlees in repen en voeg ze aan de saus toe. laat het vlees weer op temperatuur komen (ca 2 minuten).. Giet de wodka of wodka en cognac in een pollepel. Laat de vloeistof vlam vatten en flambeer het gerecht. Garneer met wat peterselie. Boeuf Stroganoff gaat goed samen met frieten en groenten als sperziebonen en broccoli. Het gerecht is vernoemd naar één van de leden van de vooraanstaande Russische familie Stroganoff. Één van de graven Stroganoff zou op een inspectiereis naar Siberië een heerlijk vleesgerecht hebben leren kennen. Eenmaal terug aan het hof presenteerde hij het gerecht aldaar. De Tsaar moet het heerlijk gevonden hebben en eerde de graaf door het naar hem te vernoemen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |