R   E   C   E    P  T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten











































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
BOERE BOONTJIES
bijgerecht, 8 servings., Zuid-Afrika

45 g sperziebonen in stukjes van 1 cm gesneden
2 middelgrote aardappels
1 grote ui
1 tl zout
1 klont boter
versgemalen zwarte peper nar smaak


Bereiding


Was de bonen en snijd er de puntjes af. Snijd de bonen vervolgens in stukjes van 1 cm.

Pel de ui en hak die in grove stukjes.

Breng in een pan gezouten water de bonen en de ui aan de kook.

Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Voeg de stukken aardappel aan de pan toe als de bonen en ui 5 minuten gekookt hebben.
Ga door met koken tot de groente en aardappels voldoende gaar zijn om er een stamppot van te kunnen maken (10 à 15 minuten).

Giet het kookwater af en stamp de groente en aardappels onder toevoeging van een flinke klont boter met een "ouderwetse" stamper grof.

Breng de stamppot op smaak met zout en peper.


Info


Een Zuid-Afrikaanse roast is niet compleet zonder boere boontjies.




naar boven/a>

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________