R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| bijgerecht, 8 servings., Zuid-Afrika 45 g sperziebonen in stukjes van 1 cm gesneden 2 middelgrote aardappels 1 grote ui 1 tl zout 1 klont boter versgemalen zwarte peper nar smaak Bereiding Was de bonen en snijd er de puntjes af. Snijd de bonen vervolgens in stukjes van 1 cm. Pel de ui en hak die in grove stukjes. Breng in een pan gezouten water de bonen en de ui aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Voeg de stukken aardappel aan de pan toe als de bonen en ui 5 minuten gekookt hebben. Ga door met koken tot de groente en aardappels voldoende gaar zijn om er een stamppot van te kunnen maken (10 à 15 minuten). Giet het kookwater af en stamp de groente en aardappels onder toevoeging van een flinke klont boter met een "ouderwetse" stamper grof. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Een Zuid-Afrikaanse roast is niet compleet zonder boere boontjies. naar boven/a>
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |