R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOEMBOE IWAH

 vis in een specerijen-kruidensaus, 4 à 6 p., Suriname


1 k vis naar keuze
1 tl zout
1/ tl zwarte peper
1 tl tamarindemoes
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook
1 verse peper
3 plakjes gember
3 plakjes laos
1 tomaat, in stukjes gesneden
3 el olie
1 stengel sereh
2 blaadjes djoeroekpuroet
2 tl suiker
 3 el zoute ketjap
1 dl water


Bereiding

Meng het zout, de peper en de tama
rindemoes en wrijf er de vis mee in. Laat het mengsel 30 minuten intrekken.

Vijzel de de gesnipperde uien, de knoflookteentjes, de verse peper en de gember fijn.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak er het gevijzelde mengsel in aan.

Voeg de tomaat, de laos, de djoeroekpuroetblaadjes, de suiker en de ketjap toe.

Voeg even later het water toe en laat de saus pruttelen tot die is ingedikt.

Leg de vis in de koekenpan en laat die in de saus gaar worden.

Doe de vis in een schaal en giet er de saus over of schep de vis direkt op borden en giet er de saus over.


Info

















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________