![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| garnalenbobó (zie info), 8 p., Brazilië voor de cassave-room/puree: 1 k uien, in blokjes gesneden 1 k stevige maar rijpe tomaten, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden 2 groene paprika's, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden 4 el fijngesneden koriander 1 k cassave-wortel, geschild, gekookt en gepureerd 1/2 l olijfolie 1 l kokosmelk voor de garnalen: 1800 g (middel) grote garnalen, schoongemaakt, mèt staart 1 teen knoflook, geperst 1 el zout 2 el fijngehakte koriander 3 middelgrote uien, in stukjes gesneden 3 middelgrote tomaten, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden 1 groene paprika, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden 125 ml olijfolie 1 l kokosmelk 2 el dendéolie Bereiding Schil, kook en pureer de cassavewortels tot een egale crème/puree. Meng in een grote pan de uien, tomaten, paprika's, koriander en de cassavecrème. Roer er de olijfolie en de kokosmelk door en verhit -blijf roeren- het geheel. Laat de inhoud van de pan garen tot de creme los loskomt van de bodem van de pan als je roert (ca 10 minuten). Neem de pan van het vuur en zet die terzijde. Spoel de garnalen onder koud stromend water en laat ze vervolgens uitlekken. Doe de garnalen, de knoflook, zout, koriander, tomaten, uien, paprika en olijfolie in een pan en breng ze op temperatuur. Voeg de kokosmelk in gedeeltes van een halve kop toe. Roer na iedere toevoeging. Laat na de laatste toevoeging het geheel nog 5 minuten garen. Voeg het terzijde gezette cassavemengsel aan de pan met het garnalenmengsel toe en kook het geheel onder gregelmatig roeren nog 5 minuten op het fornujis staan. Roer net voor je de pan van het fornuis neemt de dendéolie door de bobó de camarano. Schep de bobo op een decoratieve serveerschaal en strooi er de koriander over. Direkt serveren. "Bobó" is het woord voor cassavecrème/pureei De crème kan als een gerecht op zich geserveerd worden maar ook in combinatie vlees of vis, in dit recept met garnalen (canarão).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |