R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BOBÓ DE CAMARÃO
garnalenbobó (zie info), 8 p., Brazilië

voor de cassave-room/puree:
1 k uien, in blokjes gesneden
1 k stevige maar rijpe tomaten, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
2 groene paprika's, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
4 el fijngesneden koriander
1 k cassave-wortel, geschild, gekookt en gepureerd
1/2 l olijfolie
1 l kokosmelk

voor de garnalen:
1800 g (middel) grote garnalen, schoongemaakt, mèt staart
1 teen knoflook, geperst
1 el zout
2 el fijngehakte koriander
3 middelgrote uien, in stukjes gesneden
3 middelgrote tomaten, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
1 groene paprika, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
125 ml olijfolie
1 l kokosmelk
2 el dendéolie


Bereiding


Schil, kook en pureer de cassavewortels tot een egale crème/puree.

Meng in een grote pan de uien, tomaten, paprika's, koriander en de cassavecrème.
Roer er de olijfolie en de kokosmelk door en verhit -blijf roeren- het geheel.
Laat de inhoud van de pan garen tot de creme los loskomt van de bodem van de pan als je roert (ca 10 minuten).
Neem de pan van het vuur en zet die terzijde.

Spoel de garnalen onder koud stromend water en laat ze vervolgens uitlekken.

Doe de garnalen, de knoflook, zout, koriander, tomaten, uien, paprika en olijfolie in een pan en breng ze op temperatuur.
Voeg de kokosmelk in gedeeltes van een halve kop toe. Roer na iedere toevoeging. Laat na de laatste toevoeging het geheel nog 5 minuten garen.

Voeg het terzijde gezette cassavemengsel aan de pan met het garnalenmengsel toe en kook het geheel onder gregelmatig roeren nog 5 minuten op het fornujis staan.

Roer net voor je de pan van het fornuis neemt de dendéolie door de bobó de camarano.

Schep de bobo op een decoratieve serveerschaal en strooi er de koriander over. Direkt serveren.


Info


"Bobó" is het woord voor cassavecrème/pureei De crème kan als een gerecht op zich geserveerd worden maar ook in combinatie vlees of vis, in dit recept met garnalen (canarão).




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________