R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BO' KHO
runderstoofpot, 4 p., Vietnam

900 g rundvlees in blokjes van 3 à 4 cm
1 stengel citroengras, in 5 cm lange stukken gesneden en gekneusd
3 el vissaus
1 1/2 tl Chinees 5 kruidenpoeder
1 1/2 tl bruine suiker
2 1/2 el verse gember, fijngeraspt
1 laurierblad
3 el plantaardige olie
1 middelgrote ui, gehakt
1 blik (400 g) gehakte tomaten
1/2 tl zout
450 g wortel in stukken van 2 1/2 cm
2 steranijs
3 koppen water

optioneel:
Thaise basilicum
koriander


Bereiding


Meng in een kom het citroengras, de vissaus, 5 kruiden-poeder, gember, bruine suiker en het laurierblad. Marineer er het vlees 30 minuten in.

Verhit op hoog vuur de olie in een pan met dikke bodem en schroei er de blokjes vlees in dicht.

Schep het vlees op een bord. Bewaar het citroengras en het laurierblad.

Temper de warmtebron en bak de uien in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg de tomaten toe en bak ze met het deksel op de pan 12 à 15 minuten mee.
Voeg als de saus te dik is wat water toe.

Doe het vlees terug in de pan mét het citroengras en het laurierblad. Voeg de steranijs toe en bak het geheel 5 minuten zonder deksel op de pan.

Voeg het water toe en breng het aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur, doe het deksel op de pan en laat de inhoud 2 uur zachtjes sudderen. Voeg na 1 1/4 uur de stukken wortel toe.

Verwijder het laurierblad, het citroengras en de steranijs en garneer het vlees indien gewenst met koriander of Thaise basilicum.

Serveer er rijst of stokbrood bij.


Info


Het stokbrood herinnert er aan dat Vietnam eens een Franse kolonie was.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________