|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
runderstoofpot, 4 p., Vietnam 900 g rundvlees in blokjes van 3 à 4 cm 1 stengel citroengras, in 5 cm lange stukken gesneden en gekneusd 3 el vissaus 1 1/2 tl Chinees 5 kruidenpoeder 1 1/2 tl bruine suiker 2 1/2 el verse gember, fijngeraspt 1 laurierblad 3 el plantaardige olie 1 middelgrote ui, gehakt 1 blik (400 g) gehakte tomaten 1/2 tl zout 450 g wortel in stukken van 2 1/2 cm 2 steranijs 3 koppen water optioneel: Thaise basilicum koriander Bereiding Meng in een kom het citroengras, de vissaus, 5 kruiden-poeder, gember, bruine suiker en het laurierblad. Marineer er het vlees 30 minuten in. Verhit op hoog vuur de olie in een pan met dikke bodem en schroei er de blokjes vlees in dicht. Schep het vlees op een bord. Bewaar het citroengras en het laurierblad. Temper de warmtebron en bak de uien in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de tomaten toe en bak ze met het deksel op de pan 12 à 15 minuten mee. Voeg als de saus te dik is wat water toe. Doe het vlees terug in de pan mét het citroengras en het laurierblad. Voeg de steranijs toe en bak het geheel 5 minuten zonder deksel op de pan. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur, doe het deksel op de pan en laat de inhoud 2 uur zachtjes sudderen. Voeg na 1 1/4 uur de stukken wortel toe. Verwijder het laurierblad, het citroengras en de steranijs en garneer het vlees indien gewenst met koriander of Thaise basilicum. Serveer er rijst of stokbrood bij. Het stokbrood herinnert er aan dat Vietnam eens een Franse kolonie was. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |