R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
BLOEMKOOLSOEP
4 p., Nederland






1 bloemkool, in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, grof gesneden
1 flinke aardappel, geschild en in stukken gesneden
1 l groentenbouillon
zout en peper
1 dl slagroom
olijfolie

voor de garnering (optioneel):
verse tijm
paprika of chilipoeder
currypoeder of kurkuma
zonnebloempitten
olijfolie


Bereiding


Verhit 1 el olijfoilie in een kookpan en bak er de stukjes ui een minuut of 5 in. Voeg in de laaste minuut de knoflook toe.

Voeg de stukken bloemkool en aardappel toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de bouillon, een takje verse tijm en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de soep zachtje pruttelen tot de stukken aardappel makkelijk door de prikken zijn.

Vis het takje tijm uit de soep en die vervolgens (staafmixer/keukenmachine).

Voeg de slagroom toe en zonodig nog zout en peper.

Breng de soep weer op temperatuur maar laat die niet meer koken en schep haar in kommen of borden.

Serveer de soep met een garnering van verse tijm, paprika of chilipoeder, currypoeder of kurkuma, zonnebloempitten en druppel er wat olijfolie over.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________