![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 6 p., Nederland ![]() 1 el olijfolie 2 uien, grof gesneden 1 kleine of halve grote bloemkool 1 grote aardappel, in stukken gesneden 4 takjes tijm 1 1/2 liter groentenbouillon nootmuskaat zout en peper 125 ml slagroom 4 el geraspte parmezaanse kaas 2 el fijngehakte peterselie optioneel: 1 eidooier Bereiding Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit er de uien glazig in. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Voeg de stukken aardappel toe en laat ze op lage temperatuur 20 minuten garen. Voeg na 10 minuten de in stukken gesneden bloemkool en de takjes tijm toe. Verwijder de takjes tijm en pureer de soep. Giet de slagroom in een kommetje. Voeg er (optioneel) een eidooier aan toe en klop die los met de room. Roer enkele lepels warme soep door de room. Voeg dit mengsel terwijl je roert aan de soep toe. Breng de soep weer op temperatuur maar laat ze niet meer koken. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schenk de soep op borden en strooi er de geraspte kaas en fijngesneden peterselie over. Bloemkool is de meest gegeten groente van Nederland. De groente wordt meestal gekookt en met een kaassausje overgoten maar er kan meer met bloemkool. Je kunt de groente bijvoorbeeld frituren of er deze soep mee maken. Wat je er ook van maakt of bakt, laat bloemkool niet te lang garen. Dat is funest voor de smaak en voor de vitamine C die in de groente zit. De eidooier kun je weglaten. Zonder die dooier bindt de soep ook voldoende. |