R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLOEMKOOLSOEP MET KAAS EN PETERSELIE
voorgerecht, 6 p., Nederland

reeks 515 (141K)



1 el olijfolie
2 uien, grof gesneden
1 kleine of halve grote bloemkool
1 grote aardappel, in stukken gesneden
4 takjes tijm
1 1/2 liter groentenbouillon
nootmuskaat
zout en peper
125 ml slagroom
4 el geraspte parmezaanse kaas
2 el fijngehakte peterselie

optioneel:
1 eidooier


Bereiding


Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit er de uien glazig in.
Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook.
Voeg de stukken aardappel toe en laat ze op lage temperatuur 20 minuten garen.

Voeg na 10 minuten de in stukken gesneden bloemkool en de takjes tijm toe.

Verwijder de takjes tijm en pureer de soep.

Giet de slagroom in een kommetje. Voeg er (optioneel) een eidooier aan toe en klop die los met de room.
Roer enkele lepels warme soep door de room. Voeg dit mengsel terwijl je roert aan de soep toe.
Breng de soep weer op temperatuur maar laat ze niet meer koken. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Schenk de soep op borden en strooi er de geraspte kaas en fijngesneden peterselie over.


Info


Bloemkool is de meest gegeten groente van Nederland. De groente wordt meestal gekookt en met een kaassausje overgoten maar er kan meer met bloemkool. Je kunt de groente bijvoorbeeld frituren of er deze soep mee maken.
Wat je er ook van maakt of bakt, laat bloemkool niet te lang garen. Dat is funest voor de smaak en voor de vitamine C die in de groente zit.

De eidooier kun je weglaten. Zonder die dooier bindt de soep ook voldoende.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________