|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Sri Lanka 1 bloemkool, in stukken gesneden 4 sjalotten, fijngesneden 4 el olijfolie 5 cm verse geelwortel, geschild en fijgesneden of geraspt 5 cm verse gember, geschild en fijngesneden of geraspt 100 g cashewnoten plus extra 3 el verse koriander, gehakt 1 l water (zie info) zout en peper Bereiding Bak in een soeppan de fijngesneden sjalotten in 3 eetlepels olijfolie zonder de sjalotten te laten kleuren (ca 5 minuten). Voeg de geelwortel, gember, cashewnoten en overige 2 el olijfolie toe en roeerbak ze 1 minuut. Voeg de stukken bloemkool toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Neem met een schuimspaan een paar stukken bloemkool uit de soep en snijd die in stukjes of roosjes. Pureer de soep (staafmixer) en doe de stukjes of roosjes bloemkool terug in de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen of op borden, voeg er wat cashewnoten aan toe en strooi er fijngehakte koriander over. De soep kan geserveerd worden. Info Is er lastig aan verse geelwortel te komen, voeg dan 2 tl geelwortelpoeder(kurkuma) toe.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |