R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLOEMKOOLSOEP MET GEELWORTEL EN GEMBER
voorgerecht, 4 p., Sri Lanka






1 bloemkool, in stukken gesneden
4 sjalotten, fijngesneden
4 el olijfolie
5 cm verse geelwortel, geschild en fijgesneden of geraspt
5 cm verse gember, geschild en fijngesneden of geraspt
100 g cashewnoten plus extra
3 el verse koriander, gehakt
1 l water (zie info)
zout en peper


Bereiding


Bak in een soeppan de fijngesneden sjalotten in 3 eetlepels olijfolie zonder  de sjalotten te laten kleuren (ca 5 minuten).

Voeg de geelwortel, gember, cashewnoten en overige 2 el olijfolie toe en roeerbak ze 1 minuut.
Voeg de stukken bloemkool toe en roerbak nog 1 minuut.

Voeg 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Neem met een schuimspaan een paar stukken bloemkool uit de soep en snijd die in stukjes of roosjes. Pureer de soep (staafmixer) en doe de stukjes of roosjes bloemkool terug in de pan.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep de soep in kommen of op borden, voeg er wat cashewnoten aan toe en strooi er fijngehakte koriander over.

De soep kan geserveerd worden.


Info


Is er lastig aan verse geelwortel te komen, voeg dan 2 tl geelwortelpoeder(kurkuma) toe.





Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________