R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLOEMKOOLSOEP MET DUMPLINGS
Tsjechië





1 grote bloemkool, in roosjes
1 1/2 l water of kippenbouillon
40 g boter
40 g bloem
nootmuskaat of foelie
2 eidooiers
3 dl slagroom
platte peterselie
korstig brood

voor de dumplings:
75 g wit broodkruim
10 g zachte boter
1 ei losgeklopt
1/2 el verse peterselie, gehakt
een beetje melk
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Kook de bloemkoolroosjes in het water of de bouillon beetgaar.

Schep de bloemkoolroosjes met een schuimspaan op een bord. Terzijde zetten.

Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en bak die 1 à 2 minuten.
Voeg 150 ml van het kookwater of de bouillon toe en roer goed.
Neem het pannetje van het vuur.

Pureer de gekookte bloemkoolroosjes op een stuk of 10 na tot een egale massa.
Klop de nootmuskaat of foelie en de eidooiers door de puree en voeg die vervolgens aan de pan met de roux toe. Roer goed.

Voeg de rest van het kookwater of de bouillon toe en breng het geheel al roerend op temperatuur.

Meng alle ingrediënten voor de dumplings en rol er balletjes van.

Pocheer de dumplings 3 à 5 minuten in de hete maar niet kokende soep.

Voeg de room toe.

Garneer de soep met de peterselie en de gereserveerde bloemkoolroosjes.
 

Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________