|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Tsjechië 1 grote bloemkool, in roosjes 1 1/2 l water of kippenbouillon 40 g boter 40 g bloem nootmuskaat of foelie 2 eidooiers 3 dl slagroom platte peterselie korstig brood voor de dumplings: 75 g wit broodkruim 10 g zachte boter 1 ei losgeklopt 1/2 el verse peterselie, gehakt een beetje melk zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Kook de bloemkoolroosjes in het water of de bouillon beetgaar. Schep de bloemkoolroosjes met een schuimspaan op een bord. Terzijde zetten. Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en bak die 1 à 2 minuten. Voeg 150 ml van het kookwater of de bouillon toe en roer goed. Neem het pannetje van het vuur. Pureer de gekookte bloemkoolroosjes op een stuk of 10 na tot een egale massa. Klop de nootmuskaat of foelie en de eidooiers door de puree en voeg die vervolgens aan de pan met de roux toe. Roer goed. Voeg de rest van het kookwater of de bouillon toe en breng het geheel al roerend op temperatuur. Meng alle ingrediënten voor de dumplings en rol er balletjes van. Pocheer de dumplings 3 à 5 minuten in de hete maar niet kokende soep. Voeg de room toe. Garneer de soep met de peterselie en de gereserveerde bloemkoolroosjes.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|