R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  BLOEMKOOL-PREISOEP MET GEMBER
6 p., Nederland





1 ui, grof gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
een stuk verse gember (duimgroot), fijngesneden of geraspt
1 bloemkool, in stukken
2 preien, in halve ringen
groentebouillon
zout en peper naar smaak
een snuf chilipeper
plantaardige olie

optioneel:
1/2 à 1 tl nootmuskaat

verder:
grof geraspte kaas (Gouda)
peterselie, grof gehakt


Bereiding


Verhit wat olie in een soeppan en bak er de stukjes ui in tot ze gaan karameliseren.
Voeg de knoflook en de gember toe en en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de prei toe en roerbak een paar minuten.
 
Voeg de stukken bloemkool en de bouillon toe en laat het geheel aan de kook komen.
Plaats het deksel op de pan en laat de soep ca 20 minuen zachtjes koken.

Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout, peper, een snuf chilipeper en indien gewenst nootmuskaat. Laat de soep nog 5 minuten op lage temperauur op het fornuis staan

Schep de soep in kommen of op borden en strooi er wat geraspte kaas en peterslieblad over. Direkt serveren.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________