R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ________________
| bijgerecht 4 p., Indonesië 1 middelgrote bloemkool 50 g cashewnoten 1 teen knoflook, geperst 1 tl ketoembar (koriander) 1 el koenjit (kurkuma) boter zout en peper Bereiding Verdeel de bloemkool in roosjes en kook die beetgaar in licht gezouten water. Rooster de cashewnoten op matige temperatuur in een droge koekenpan (ca 3 minuten). Schep ze regelmatig om. Verhit een klont boter in een koekenpan en fruit er de knoflook een halve minuut in. Voeg de ketoembar en koenjit toe en bak ze een halve minuut mee. Voeg de gegaarde bloemkoolroosjes toe, roer tot ze bedekt zijn met de knoflook en specerijen en ga door met bakken tot ze weer op temperatuur zijn. Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi er de geroosterde cashewnoten over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |