R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

________________
BlOEMKOOL MET CASHEWNOTEN
bijgerecht 4 p., Indonesië





1 middelgrote bloemkool
50 g cashewnoten
1 teen knoflook, geperst
1 tl ketoembar (koriander)
1 el koenjit (kurkuma)
boter
zout en peper
 

Bereiding


Verdeel de bloemkool in roosjes en kook die beetgaar in licht gezouten water.

Rooster de cashewnoten op matige temperatuur in een droge koekenpan (ca 3 minuten). Schep ze regelmatig om.

Verhit een klont boter in een koekenpan en fruit er de knoflook een halve minuut in.

Voeg de ketoembar en koenjit toe en bak ze een halve minuut mee.

Voeg de gegaarde bloemkoolroosjes toe, roer tot ze bedekt zijn met de knoflook en specerijen en ga door met bakken tot ze weer op temperatuur zijn.

Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi er de geroosterde cashewnoten over.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________