R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 6 p., Italië 350 g bloemkool, in roosjes 350 g broccoli, in roosjes 1 1/2 l kippenbouillon 150 g orechiette 4 à 5 lenteui, in ringetjes of fijngehakt 3 el peterselie parmezaanse kaas, geraspt optioneel: 1/4 tl chilipoederpoeder of -vlokken Bereiding Breng in een ruime kookpan de bouillon aan de kook. Kijk op de verpakking van de orechiette pasta hoe lang die moet koken. Doe de orerchiette inde pan en voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de orechiette de broccoli, bloemkool en lenteui en eventueel wat chilipoeder- of vlokken toe. Die koken dus 5 minuten met de orechiette mee. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Neem de pan van het fornuis en roer er de peterselie door. Schep de soep op borden en strooi naar wens geraspte parmezaan over soep.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |