R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BLOEMKOOL - BROCCOLI - ORECHIETTESOEP
voorgerecht, 6 p., Italië





350 g bloemkool, in roosjes
350 g broccoli, in roosjes
1 1/2 l kippenbouillon
150 g orechiette
4 à 5 lenteui, in ringetjes of fijngehakt
3 el peterselie
parmezaanse kaas, geraspt

optioneel:
 1/4 tl chilipoederpoeder of  -vlokken


Bereiding


Breng in een ruime kookpan de bouillon aan de kook.
Kijk op de verpakking van de orechiette pasta hoe lang die moet koken. Doe de orerchiette inde pan en voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de orechiette de broccoli, bloemkool en lenteui en eventueel wat chilipoeder- of vlokken toe. Die koken dus 5 minuten met de orechiette mee.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Neem de pan van het fornuis en roer er de peterselie door.
Schep de soep op borden en strooi naar wens geraspte parmezaan over soep.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________