R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten







































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLINI'S MET GEROOKTE ZALM
snack/voorgerecht, 6 p (18 à 20 stuks), Rusland





40 g boekweitmeel
125 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
3/4 tl zout
5 g droge gist
150 ml crème fraîche
175 ml volle melk
2 eieren, gesplitst
25 g boter

verder:
325 g gerookte zalm
225 g crème fraîche
dille of bieslook


Bereiding


Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, het bakpoeder en het zout.

Doe de crème fraîche en de melk in een steelpannetje. Verwarm het mengsel tot lauwwarm. Voeg de gist toe.

Klop na een minuut of 10 met een garde de eidooiers door het mengsel.
Giet het mengsel in de kom met bloem en klop de ingrediënten tot een stevig klontvrij beslag.
Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag op een warme plaats een uur rusten. Is een warme plaats niet voorhanden, zet dan de kom in een grotere kom of schaal met warm water.

Klop de eiwitten tot stijve pieken en schep ze door het beslag. Bedek de kom weer met de theedoek en laat het beslag opnieuw een uur rusten.

Smelt op middelhoog vuur wat boter in een koekenpannetje met dikke bodem en voeg er 1 1/2 el beslag aan toe: eerst een hele lepel, dan nog een halve eetlepel midden op het pannenkoekje. Zo krijg je blini's von ongeveer 10 cm. Keer de blini's na 40 seconden om en bak de andere kant ca 30 seconden.
Leg de gebakken blini's op een draadrek om af te koelen.

Warm de blini's op voor je ze serveert. Verwarm de oven voor op 140 C.
Leg de blini's met zes tegelijk (2 rijtjes van 3) naast elkaar op een flink stuk aluminiumfolie en vouw dat er omheen.
Leg de pakketjes in de oven. Haal ze er na 10 minuten uit.

Verdeel de blini's over warme borden, beleg ze met gerookte zalm en schep er een dot crème fraîche op.

Garneer de blini's met takjes dille of sprieten bieslook.


Info


Blini's zijn traditioneel een vast onderdeel van de Russische Zakuski-tafel, een tafel met een uitgebreide reeks voorgerechten. De blini’s worden bestreken met zure room of besmeerd met gesmolten boter met daarop rode zalmkaviaar, zwarte beluga of gerookte zalm.

In de meeste westerse recepten heeft de zure room plaats gemaakt voor crème fraîche en met de popularisering van de blini is de variatie sterk toegenomen.

De dille wordt ook wel door de crème fraîche of zure room gewerkt.  Vervang dille eventueel door bieslook.

Voor blini's met pit kan aan de room een kleine eetlepel mierikswortel worden toegevoegd.

Er zijn voor blini's speciale pannetjes met een diameter van 10 cm te koop.

Je kunt blini's ook bakken in een poffertjespan en ze als snacks/hapjes serveren.

De baktijden in bovenstaand recept zijn minimumtijden. In diverse recepten worden langere tijden genoemd.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________