|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
snack/voorgerecht, 6 p (18 à 20 stuks), Rusland 40 g boekweitmeel 125 g tarwebloem 1 tl bakpoeder 3/4 tl zout 5 g droge gist 150 ml crème fraîche 175 ml volle melk 2 eieren, gesplitst 25 g boter verder: 325 g gerookte zalm 225 g crème fraîche dille of bieslook Bereiding Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, het bakpoeder en het zout. Doe de crème fraîche en de melk in een steelpannetje. Verwarm het mengsel tot lauwwarm. Voeg de gist toe. Klop na een minuut of 10 met een garde de eidooiers door het mengsel. Giet het mengsel in de kom met bloem en klop de ingrediënten tot een stevig klontvrij beslag. Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag op een warme plaats een uur rusten. Is een warme plaats niet voorhanden, zet dan de kom in een grotere kom of schaal met warm water. Klop de eiwitten tot stijve pieken en schep ze door het beslag. Bedek de kom weer met de theedoek en laat het beslag opnieuw een uur rusten. Smelt op middelhoog vuur wat boter in een koekenpannetje met dikke bodem en voeg er 1 1/2 el beslag aan toe: eerst een hele lepel, dan nog een halve eetlepel midden op het pannenkoekje. Zo krijg je blini's von ongeveer 10 cm. Keer de blini's na 40 seconden om en bak de andere kant ca 30 seconden. Leg de gebakken blini's op een draadrek om af te koelen. Warm de blini's op voor je ze serveert. Verwarm de oven voor op 140 C. Leg de blini's met zes tegelijk (2 rijtjes van 3) naast elkaar op een flink stuk aluminiumfolie en vouw dat er omheen. Leg de pakketjes in de oven. Haal ze er na 10 minuten uit. Verdeel de blini's over warme borden, beleg ze met gerookte zalm en schep er een dot crème fraîche op. Garneer de blini's met takjes dille of sprieten bieslook. Blini's zijn traditioneel een vast onderdeel van de Russische Zakuski-tafel, een tafel met een uitgebreide reeks voorgerechten. De blini’s worden bestreken met zure room of besmeerd met gesmolten boter met daarop rode zalmkaviaar, zwarte beluga of gerookte zalm. In de meeste westerse recepten heeft de zure room plaats gemaakt voor crème fraîche en met de popularisering van de blini is de variatie sterk toegenomen. De dille wordt ook wel door de crème fraîche of zure room gewerkt. Vervang dille eventueel door bieslook. Voor blini's met pit kan aan de room een kleine eetlepel mierikswortel worden toegevoegd. Er zijn voor blini's speciale pannetjes met een diameter van 10 cm te koop. Je kunt blini's ook bakken in een poffertjespan en ze als snacks/hapjes serveren. De baktijden in bovenstaand recept zijn minimumtijden. In diverse recepten worden langere tijden genoemd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |