I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLEEKSELDERIJSOEP MET GEROOKTE ZALM EN DILLE

voorgerecht/lunchgerecht, 4 p





1 struik bleekselderij
1 ui, gesnipperd
4 bloemige aardappels, geschild en in stukjes gesneden
25 g boter
3/4 l hete groentenbouillon
150 ml slagroom (eventueel melk)
250 g gerookte zalm, in repen gesneden
verse dille
grof gemalen peper
zout

optioneel:
4 tl pastis


Bereidingswijze

Snijd de stengels van de struik bleekselderij en was ze.
Verwijder met een dunschiller de vezelige "draden" aan de buitenkant van de stelen. Snijd de stelen in smalle stukjes. Leg wat stukjes opzij voor de garnering.

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.

Verhit de boter in de koekenpan en fruit er op matig vuur de stukjes bleekselderij, de stukjes aardappel en de gesnipperde ui in.

Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
Voeg het gefruite bleekselderijmengsel aan de hete bouillon toe.
Laat de soep een minuut of 15 zachtjes koken.

Pureer de soep.

Voeg de room toe en breng de soep verder op smaak met zout.

Schep de soep in kommen of diepe borden.
Voeg er de in repen gesneden zalm aan toe en strooi er dille over.
Garneer met de stukjes bleekselderi, wat in reepjes gescheurd lof van de bleekselderij en grof gemalen peper.

Voeg, indien gewenst, per persoon een theelepel pastis aan de soep toe.

Variatie:
Serveer de soep met spekjes in plaats van zalm of met stukjes kaas (Gruyère, Stilton).


Info


Met wat ciabatta erbij voldoet deze soep ook prima als lunchgerecht.

Sla het verwijderen van de vezelige draden niet over want hoe zorgvuldig je ook pureert, die draden laten zich niet gemakkelijk klein krijgen.




naar boven

  Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________