I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht/lunchgerecht, 4 p 1 struik bleekselderij 1 ui, gesnipperd 4 bloemige aardappels, geschild en in stukjes gesneden 25 g boter 3/4 l hete groentenbouillon 150 ml slagroom (eventueel melk) 250 g gerookte zalm, in repen gesneden verse dille grof gemalen peper zout optioneel: 4 tl pastis Bereidingswijze Snijd de stengels van de struik bleekselderij en was ze. Verwijder met een dunschiller de vezelige "draden" aan de buitenkant van de stelen. Snijd de stelen in smalle stukjes. Leg wat stukjes opzij voor de garnering. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in de koekenpan en fruit er op matig vuur de stukjes bleekselderij, de stukjes aardappel en de gesnipperde ui in. Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. Voeg het gefruite bleekselderijmengsel aan de hete bouillon toe. Laat de soep een minuut of 15 zachtjes koken. Pureer de soep. Voeg de room toe en breng de soep verder op smaak met zout. Schep de soep in kommen of diepe borden. Voeg er de in repen gesneden zalm aan toe en strooi er dille over. Garneer met de stukjes bleekselderi, wat in reepjes gescheurd lof van de bleekselderij en grof gemalen peper. Voeg, indien gewenst, per persoon een theelepel pastis aan de soep toe. Variatie: Serveer de soep met spekjes in plaats van zalm of met stukjes kaas (Gruyère, Stilton). Met wat ciabatta erbij voldoet deze soep ook prima als lunchgerecht. Sla het verwijderen van de vezelige draden niet over want hoe zorgvuldig je ook pureert, die draden laten zich niet gemakkelijk klein krijgen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |