I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLEEKSELDERIJSOEP MET BLAUWE KAAS

voorgerecht, 4 p





1 struik bleekselderij
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
30 g boter
2 el bloem
1 dl droge witte wijn
1 l groentenbouillon
125 g crème fraîche
peper en zout
100 à 150 g blauwe kaas
(roquefort, danish blue of  stilton)


Bereidingswijze

Schil de buitenzijde (de bolle kant) van de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in stukken.
Houd 1 stengel bleekselderij apart en snijd die in smalle boogjes. Doe ze in een kommetje met koud water. Terzijde zetten.
 
Snipper een ui.
Verhit de boter in een soeppan en voeg de gesnipperde ui, een geperst teentje knoflook en de stukken bleekselderij toe. Fruit ze een minuut of 5 zonder ze te bruinen.
Voeg de bloem toe en roer tot die helemaal opgenomen is.
Voeg de wijn toe en even later terwijl je roert de bouillon.
Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat de pan op het vuur staan tot de bleekselderij gaar is (ca 15 minuten).

Pureer de soep.
Voeg de crème fraîche toe en blend even.

Verwarm de soep zonder die nog te laten koken.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg de boogjes bleekselderij toe en schep de soep daarna direkt op borden.

Verkruimel de blauwe kaas boven de borden.


Info


Niet iedereen houdt van blauwe kaas. Geen probleem, want ook zonder kaas is dit een heerlijke soep. Ben je echter in gezelschap van personen die allemaal liefhebber van blauwe kaas zijn, dan kun je tegelijk met de crème fraiche de helft van de kaas toevoegen en de andere halft over de soep verkruimelen vlak voor je die serveert.

Sla het verwijderen van de vezelige draden aan de buitenkant van de stengels bleekselderij niet over want hoe lang je ook pureert, die draden laten zich niet makkelijk klein krijgen.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________