I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p 1 struik bleekselderij 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook 30 g boter 2 el bloem 1 dl droge witte wijn 1 l groentenbouillon 125 g crème fraîche peper en zout 100 à 150 g blauwe kaas (roquefort, danish blue of stilton) Bereidingswijze Schil de buitenzijde (de bolle kant) van de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in stukken. Houd 1 stengel bleekselderij apart en snijd die in smalle boogjes. Doe ze in een kommetje met koud water. Terzijde zetten. Snipper een ui. Verhit de boter in een soeppan en voeg de gesnipperde ui, een geperst teentje knoflook en de stukken bleekselderij toe. Fruit ze een minuut of 5 zonder ze te bruinen. Voeg de bloem toe en roer tot die helemaal opgenomen is. Voeg de wijn toe en even later terwijl je roert de bouillon. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat de pan op het vuur staan tot de bleekselderij gaar is (ca 15 minuten). Pureer de soep. Voeg de crème fraîche toe en blend even. Verwarm de soep zonder die nog te laten koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de boogjes bleekselderij toe en schep de soep daarna direkt op borden. Verkruimel de blauwe kaas boven de borden. Niet iedereen houdt van blauwe kaas. Geen probleem, want ook zonder kaas is dit een heerlijke soep. Ben je echter in gezelschap van personen die allemaal liefhebber van blauwe kaas zijn, dan kun je tegelijk met de crème fraiche de helft van de kaas toevoegen en de andere halft over de soep verkruimelen vlak voor je die serveert. Sla het verwijderen van de vezelige draden aan de buitenkant van de stengels bleekselderij niet over want hoe lang je ook pureert, die draden laten zich niet makkelijk klein krijgen.
| Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |