R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BLACK BEAN SOUP
6 p.,  Verenigde Staten





450 g zwarte bonen
125 g bacon, in blokjes
3 tenen knoflook, geperst
2 stengels bleekselderij, in stukjes
1 flinke wortel, in blokjes
1 ui, fijngesneden
1 groene peper, zaad verwijderd en fijngesneden
1 laurierblad
2 tl komijn
1/2 a 3/4 tl versgemalen zwarte peper
chili- of cayennepeper, naar smaak
8 koppen kippen- of vleesbouillon.
zout

voor de garnering:
rode ui, in ringen
zure room
bieslook, fijngeknipt


Bereiding

Als je gedroogde bonen gebruikt, laat ze dan een nacht in water weken
en kook ze de volgende dag tot ze gaar zijn.

Doe een beetje olie in een soeppan en bak er op middelhoog vuur de stukjes bacon in tot ze krokant zijn (ca 5 minuten).

Voeg de knoflook, bleekselderij, wortel, ui, de groene peper en het laurierblad toe en bak ze een minuut of 10 mee.

Voeg de komijn, chili- of cayennepeper en zwarte peper toe en bak ze een even mee.

Voeg de bonen en de bouillon toe en laat het geheel op temperatuur komen. Als de bonen goed doorgewarmd zijn, kan de soep geserveerd worden.

Garneer de soep met in wat olie gebakken rode uiringen, fijngesneden bieslook en per kom of bord een schepje zure room.


Info

Voeg niet meer chili- of cayennepeper toe dan je lekker vindt maar het is wel de bedoeling dat de soep flink "heet" wordt.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________