|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht/hoofdgerecht, 4 p.,Tunesië 500 g tuinbonen 2 teentjes knoflook, geperst 2 tomaten 1 ui, fijngesneden 4 eieren 1 el tomatenpuree olijfolie zout en peper Bereiding Ontvel de tomaten, verwijder de pulp en snijd het vruchtvlees in stukjes. Dop de tuinbonen en verwijder de grijsgroene vliesjes als dat nodig is (zie Info). Verhit ruim 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit er de stukjes ui 3 à 4 minuten in. Voeg de geperste tenen knoflook toe en fruit ze een minuutje mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer die door het ui-knofkookmengsel. Voeg de stukjes tomaat toe en zout en peper naar smaak. Laat het geheel een minuut of 5 smoren. Voeg terwijl je roert een deciliter water aan de pan toe en als die op temperatuur gekomen is de tuinbonen. Laat de tuinbonen 15 à 20 minuten meekoken in de tomatensaus (zie voor diepvries-tuinbonen de verpakking). Breek een ei in een schaaltje en laat het in het tomatenmengsel glijden. Doe dat ook met de 3 overige eieren. Pocheer de eieren 8 minuten. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op borden. Schep er de tuinbonen met de tomatensaus bij. Bissara is een traditioneel boerengerecht dat meestal als tweede warm voorgerecht gepresenteerd wordt maar je kunt het ook als hoofdgerecht serveren. Het dubbeldoppen van jonge, kleine tujinboontjes is niet nodig. Naarmate de tuinbonen groter/ouder worden, worden de vliesjes stugger en krijgen ze een wat bittere smaak.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|