![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Polen ![]() 4 à 5 bietjes 1 el suiker 4 à 5 el vers geraspte mierikswortel het sap van 1 citroen 1 glas droge rode wijn 1/2 tl zout voor erbij: koud vlees Bereiding Doe de bieten in een ruime pan en giet er zoveel water bij dat ze ermee bedekt worden. Breng het water aan de kook en kook de bieten tot ze gaar zijn (45 à 60 minuten). Schil de bieten. Rasp de bieten boven een grote kom. Voeg de suiker, de mierikswortel, het citroensap, de rode wijn en zout toe en meng ze met de bietenrasp. Serveer de salade bij koud vlees. De salade is in een gesloten pot, mits koel bewaard, zeker enkele maanden houdbaar. De combinatie bietensalade en koud vlees is een Poolse klassieker.
| |