R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BIETEN-YOGHURTSALADE
4 p., Turkije





500 g rauwe bieten, gewassen en schoongemaakt of...
500 g voorgekookte bieten
500 ml dikke, romige yoghurt
2 tenen knoflook, geperst
zout en versgemalen zwarte peper
een paar blaadjes verse munt, in stukjes gescheurd


Bereiding


Kook rauwe bieten 35 à 40 minuten in ruim water. Ze moeten zacht maar niet papperig zijn. Giet de gegaarde bieten af en verfris ze onder stromend koud water.

Schil de afgekoelde bieten en rasp ze vervolgens. Druk zoveel mogelijk vocht uit de rasp.

Doe de yoghurt in een kom en roer er de geperste knoflook en zout en peper naar smaak door.
Voeg de bietenrasp toe op een beetje na voor de garnering en schep die door de yochurt.

Garneer de salade met de gereserveerde bietenrasp en wat muntblad.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________