![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Turkije ![]() 500 g rauwe bieten, gewassen en schoongemaakt of... 500 g voorgekookte bieten 500 ml dikke, romige yoghurt 2 tenen knoflook, geperst zout en versgemalen zwarte peper een paar blaadjes verse munt, in stukjes gescheurd Bereiding Kook rauwe bieten 35 à 40 minuten in ruim water. Ze moeten zacht maar niet papperig zijn. Giet de gegaarde bieten af en verfris ze onder stromend koud water. Schil de afgekoelde bieten en rasp ze vervolgens. Druk zoveel mogelijk vocht uit de rasp. Doe de yoghurt in een kom en roer er de geperste knoflook en zout en peper naar smaak door. Voeg de bietenrasp toe op een beetje na voor de garnering en schep die door de yochurt. Garneer de salade met de gereserveerde bietenrasp en wat muntblad. |