R   E   C   E    P  T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten











































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
BIETEN - RODE UI - BLAUWE BESSENTABOULEH
4 à 6 p., Zuid-Afrika





1 1/2 kop bulgur
 1 el olijfolie
1/3 kop olijfolie
3 bieten, geraspt
zout en peper
30 g peterselie, fijgesneden
1/2 rode uit, fijngesneden
2 el citroensap
1 kop blauwe bessen
1 dl appelcider-azijn
2 el witte suiker
1 tl zout


Bereiding


Doe de bulgur in een kom en giet er 2 koppen kokend water over. Dek de kom af en zet die terzijde. Laat de bulgur 20 minuten stomen en wellen en giet daarna water dat eventueel niet opgenomen is af.

Maak rauwe bieten schoon en rasp ze.
Verhit een eetlepel olijfolie en roerbak er op hoge temperatuur de bietenrasp in tot die zacht is (10 minuten). Laat de rasp vervolgens afkoelen. Voorgekookte bieten hoeven alleen geraspt te worden.

Voeg de bietenrasp, de olie (1/3 kop), peterselie, ui en citroensap aan de bulgur toe en meng ze.

Doe de blauwe bessen, de azijn, de suiker en 1 tl zout in een kom en meng ze Laat het mengsel 15 minuten staan en voeg daarna ook de bessen aan de bulgur toe. Schep de tabouleh voorzichtig om.

Serveer de tabouleh op kamertemperatuur of koel die eerst.

Info











naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________