![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| 4 à 6 p., Zuid-Afrika ![]() 1 1/2 kop bulgur 1 el olijfolie 1/3 kop olijfolie 3 bieten, geraspt zout en peper 30 g peterselie, fijgesneden 1/2 rode uit, fijngesneden 2 el citroensap 1 kop blauwe bessen 1 dl appelcider-azijn 2 el witte suiker 1 tl zout Bereiding Doe de bulgur in een kom en giet er 2 koppen kokend water over. Dek de kom af en zet die terzijde. Laat de bulgur 20 minuten stomen en wellen en giet daarna water dat eventueel niet opgenomen is af. Maak rauwe bieten schoon en rasp ze. Verhit een eetlepel olijfolie en roerbak er op hoge temperatuur de bietenrasp in tot die zacht is (10 minuten). Laat de rasp vervolgens afkoelen. Voorgekookte bieten hoeven alleen geraspt te worden. Voeg de bietenrasp, de olie (1/3 kop), peterselie, ui en citroensap aan de bulgur toe en meng ze. Doe de blauwe bessen, de azijn, de suiker en 1 tl zout in een kom en meng ze Laat het mengsel 15 minuten staan en voeg daarna ook de bessen aan de bulgur toe. Schep de tabouleh voorzichtig om. Serveer de tabouleh op kamertemperatuur of koel die eerst. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |