![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gevulde paprika's, hoofdgerecht of bijgerecht, 4 p., Turkije ![]() 6 à 8 middelgrote paprika's (verschillende kleuren) 3 el olijfolie 1 grote ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 200 g rijst zout en peper 1/2 l bouillon 7 g pijnboompitten 50 g krenten of rozijnen het gehakte vruchtvlees van 2 ontvelde en ontpitte tomaten 4 el gehakte peterselie 3 el gehakte verse munt verder: verse dille tzatziki Bereiding Snijd het kapje van de paprika's en verwijder het zaad. Bewaar de kapjes. Blancheer de uitgeholde paprika's 3 minuten in een halve liter kokende bouillon. Laat ze vervolgens uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 C. Verhit de olie in een pan en bruin er de ui in. Voeg de knoflook toe en bak die kort mee. Voeg de rijst toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de tomaten, pijnboompitten en rozijnen toe en kruid het geheel met peper, zout en kaneel. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat de rijst garen tot al het vocht is opgenomen (ca 15 minuten). Schep de gehakte peterselie en munt door het geheel. Vul de paprika's met het rijstmengsel en zet ze naast elkaar in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Zet de kapjes op de paprika's en besprenkel ze met olijfolie. Zet de schaal in de oven en laat de gevulde paprika's 45 minuten garen. Bedek de paprika's met aluminiumfolie als ze dreigen te verbranden. Garneer het gerecht met een takje dille en serveer er tzatziki bij. Dit gerecht is zowel een Turkse als een Griekse specialiteit. De Griekse naam voor het gerecht is "Yemista orfana". |