|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
rijst met groene erwten, munt en dille, 4 p., Turkije 350 g langekorrelrijst, gespoeld en uitgelekt 1 el olijfolie 2 el boter 1 ui, fijngesneden 750 ml kippenbouillon of water 200 g verse of diepvrieserwten 1 bosje dille, fijngehakt 1 bosje muntblaadjes, fijngehakt zout en versgemalen peper optioneel: fijngesneden blokjes wortel of artisjokbodem Bereiding Verhit de olie en de boter in een stevige pan (met deksel) en bak er op matige temperatuur de stukjes ui in tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de rijst toe en roer tot die gemengd is met de stukjes ui en bedekt is met de boter. Voeg de bouillon of het water toe en breng die onder toevoeging van zout en peper aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de rijst zachtjes koken tot bijna alle vloeistof geabsorbeerd is (ca 10 minuten). Schep de erwten en de helft van de verse kruiden door de rijst. Leg een schone handdoek op de pan en plaats er het deksel op. Laat de pan zo 10 minuten ongemoeid staan. Presenteer de pilav op een serveerschaal. Garneer het gerecht met de rest van de kruiden. Serveer de pilav op kamertemperatuur. Voor een meer substantiële pilav kun je in kleine blokjes gesneden wortel of artrisjokbodem toevoegen. Voeg ze samen met de erwten toe. |