R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BEZELIYELI PILAV
rijst met groene erwten, munt en dille, 4 p., Turkije





350 g langekorrelrijst, gespoeld en uitgelekt
1 el olijfolie
2 el boter
1 ui, fijngesneden
750 ml kippenbouillon of water
200 g verse of diepvrieserwten
1 bosje dille, fijngehakt
1 bosje muntblaadjes, fijngehakt
zout en versgemalen peper

optioneel:
fijngesneden blokjes wortel of artisjokbodem


Bereiding


Verhit de olie en de boter in een stevige pan (met deksel) en bak er op matige temperatuur de stukjes ui in tot ze zacht maar niet bruin zijn.

Voeg de rijst toe en roer tot die gemengd is met de stukjes ui en bedekt is met de boter.
Voeg de bouillon of het water toe en breng die onder toevoeging van zout en peper aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de rijst zachtjes koken tot bijna alle vloeistof geabsorbeerd is (ca 10 minuten).

Schep de erwten en de helft van de verse kruiden door de rijst.
Leg een schone handdoek op de pan en plaats er het deksel op. Laat de pan zo 10 minuten ongemoeid staan.

Presenteer de pilav op een serveerschaal. Garneer het gerecht met de rest van de kruiden.

Serveer de pilav op kamertemperatuur.

Voor een meer substantiële pilav kun je in kleine blokjes gesneden wortel of artrisjokbodem toevoegen. Voeg ze samen met de erwten toe.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________