R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BERLINER KARTOFFELSALAT
Berlijnse aardappelsalade, 4 p., Duitsland

  



1 k vastkokende aardappels
2 tl middelscherpe mosterd
3 tl suiker
100 ml augurkennat (pot)
50 ml witte wijnazijn
100 ml zonnebloem- of distelolie
1 wat zure appel
4 middelgrote augurken (pot)
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1/2 bosje lenteui of bieslook
zout en peper
karweizaad (kummel)


Bereiding


Kook de aardappels met schil in water waaraan 1 eetlepel zout en 1 eetlepel kummel is toegevoegd.

Giet het kooknat af. Laat de aardappels schrikken onder stromend koud water en vervolgens wat afkoelen.
Pel de aardappels.

Doe de mosterd, suiker, het augurkennat, de azijn, de olie, zout, royaal peper, knoflook en uisnippers in een ruime kom en klop ze met een garde  stevig door elkaar.

Schil de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de augurken en de aardappels in schijfjes.
Leg in een grote schaal of kom een laagje aardappelschijfjes en daar bovenop een laagje augurk en appel. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel het geheel met een paar eetlepels vinaigrette.
Herhaal deze werkwijze voor de rest van de ingrediënten.

Laat de salade zeker 3 à 4 uur of beter nog een hele nacht rusten zodat de smaken in kunnen trekken. I

Strooi wat lenteui of bieslook over de salade voor je die serveert.


Info


Een heerlijke aardappelsalade waaraan eens een keer geen mayonaise te pas komt.

De suiker laat ik achterwege, die voegt wat mij betreft niets toe.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________