R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BERENJENAS EN ESCABECHE
gemarineerde aubergine, Argentinië
2 middelgrote aubergines grof zeezout 1 kop rode of witte azijn 1/2 kop water 1/2 kop olijfolie 1 el gedroogde peterselie 1 el gedroogde oregano 2 tenen knoflook, geplet rode peper zout naar smaak optioneel: wat stukjes paprika Bereiding Snijd de eindstukken van de aubergines. Snijd de aubergines in de lenge doormidden en snijd iedere auberginehelft in plakken van ongeveer 1 centimeter breed. Leg de plakken aubergine naast elkaar en strooi er zout over. Laat het zout gedurende 2 uur vocht en misschien ook wat bitterheid aan de aubergines onttrekken. Spoel de plakken aubergine onder koud stromend water en dep ze daarna droog. Doe de droog gedepte plakken in een pan en giet er het water en de azijn bij. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Laat de plakken aubergine 35 minuten garen. Meng ondertussen in een kom de olijfolie, peterselie, oregano, knoflook, rode peper en zout naar smaak. Giet de helft van het kookvocht van de aubergines af en doe de andere helft samen met de plakken aubergine in de kom met het olijfoliemengsel. Schep het geheel voorzichtig om. Bedek de schaal met plastic folie. Laat de groente in de koelkast verder afkoelen.
Info
De stukjes paprika heb ik toegevoegd om het niet bijzonder fraaie, wat grauw ogende geheel wat kleur te geven. Het gaat hier duidelijk om de smaak en die bevalt mij wel, hoewel ik het geheel wat vettig vind. Met toevoeging van slechts de halve hoeveelheid olijfolie (60 ml) is mijn "probleem" opgelost.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |