R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BERENJENAS EN ESCABECHE
gemarineerde aubergine, Argentinië





2 middelgrote aubergines
grof zeezout
1 kop rode of witte azijn
1/2 kop water
1/2 kop olijfolie
1 el gedroogde peterselie
1 el gedroogde oregano
2 tenen knoflook, geplet
rode peper
zout naar smaak

optioneel:
wat stukjes paprika


Bereiding

Snijd de eindstukken van de aubergines.
Snijd de aubergines in de lenge doormidden en snijd iedere auberginehelft in plakken van ongeveer 1 centimeter breed.
Leg de plakken aubergine naast elkaar en strooi er zout over. Laat het zout gedurende 2 uur vocht en misschien ook wat bitterheid aan de aubergines onttrekken.

Spoel de plakken aubergine onder koud stromend water en dep ze daarna droog.
Doe de droog gedepte plakken in een pan en giet er het water en de azijn bij. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Laat de plakken aubergine 35 minuten garen.

Meng ondertussen in een kom de olijfolie, peterselie, oregano, knoflook, rode peper en zout naar smaak.

Giet de helft van het kookvocht van de aubergines af en doe de andere helft samen met de plakken aubergine in de kom met het olijfoliemengsel. Schep het geheel voorzichtig om.
Bedek de schaal met plastic folie. Laat de groente in de koelkast verder afkoelen.


Info


De stukjes paprika heb ik toegevoegd om het niet bijzonder fraaie, wat grauw ogende geheel wat kleur te geven. Het gaat hier duidelijk om de smaak en die bevalt mij wel, hoewel ik het geheel wat vettig vind.
Met toevoeging van slechts de halve hoeveelheid olijfolie (60 ml) is mijn "probleem" opgelost.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________