R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BEEF EMPANADAS

Colombia

225 g koppen patenbloem
1/2 tl zout
90 g koude boter, in kleine blokjes
het sap van 1/2 limoen
1/4 kop lauwwarm water
olie voor het frituren

voor de vulling:
450 rundvlees.
4 el olijfolie
1/4 tl gemalen komijn
1 teen knoflook , geperst
2 tl paprika
250 ml lichte runderbouillon
450 g aardappel, geschil, in blokjes
2 tomaten, fijngesneden
3 lenteuitjes, fijngesnedenm
 zout en zwarte peper

voor erbij:
chilisalsa chilisaus


Bereiding


Snijd het vlees in stukken en laat de foodprocessor die in kleine stukjes hakken/snijden maar er géén gehakt van maken, dat is te fijn voor dit pasteitje.
Verhit 2 el olijfolie in een pan met deksel en sauteer er de stukjes vlees goudbruin in.
Schuif het vlees aan de klant en voeg de komijn, knoflook en paprika toe. Bak ze tot hun aroma vrijkomt en roer ze dan door het vlees.
Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Laat het vlees vervolgens met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de aardappels, tomaten en lenteui toe en laat ze 15 à 20 minuten meesudderen. Zet daarna de pan terzijde en laat de inhoud afkoelen.

Doe de bloem, het zout, de stukjes boter in de foodprocessor en laat die er kruim van maken. Meng het limoensap en het water en voeg het mengsel - met de foodprocessor in werking- langzaam aan het kruim toe. Neem, zodra ket kruim vaste vorm aanneemt uit het apparaat en kneed het op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel en werkbaar deeg.is.
Vorm een bol van het deeg, wikkel er plastic folie om en laat het 20 minuten koelen.

Rol het gekoelde deeg dun uit en snijd er met een geschikt hulpmiddel (kookring, glas et cetera) cirkels uit (grootte naar keuze tot ca 14 cm).
Schep een deel vulling op het midden van ieder rondje, bestrijk de rand van het rondje met water, vouw de ene helft van het rondje over de andere helft en druk de randen samen.

Frituur de empanadas in kleine hoeveelheden tegelijk goudbruin (ongeveer 5 minuten op 180 C).

Serveer de empanadas voor de liefhebbers met wat chilisalsa of chilisaus.
 

Info


Deze empanadas zijn te vinden in heel Latijns America maar Colombia spant de kroon of het nu "beef" empanadas, empanadas met varkensvlees, groente of kaas betreft. Een budgetair sterke troef van de empanada is dat er allerlei "left overs" - ik vermijd het woord "kliekjes" (jeugdtraumatje)- in verwerkt kunnen worden.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________