|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BEEF EMPANADAS
Colombia 225 g koppen patenbloem 1/2 tl zout 90 g koude boter, in kleine blokjes het sap van 1/2 limoen 1/4 kop lauwwarm water olie voor het frituren voor de vulling: 450 rundvlees. 4 el olijfolie 1/4 tl gemalen komijn 1 teen knoflook , geperst 2 tl paprika 250 ml lichte runderbouillon 450 g aardappel, geschil, in blokjes 2 tomaten, fijngesneden 3 lenteuitjes, fijngesnedenm zout en zwarte peper voor erbij: chilisalsa chilisaus Snijd het vlees in stukken en laat de foodprocessor die in kleine stukjes hakken/snijden maar er géén gehakt van maken, dat is te fijn voor dit pasteitje. Verhit 2 el olijfolie in een pan met deksel en sauteer er de stukjes vlees goudbruin in. Schuif het vlees aan de klant en voeg de komijn, knoflook en paprika toe. Bak ze tot hun aroma vrijkomt en roer ze dan door het vlees. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Laat het vlees vervolgens met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg de aardappels, tomaten en lenteui toe en laat ze 15 à 20 minuten meesudderen. Zet daarna de pan terzijde en laat de inhoud afkoelen. Doe de bloem, het zout, de stukjes boter in de foodprocessor en laat die er kruim van maken. Meng het limoensap en het water en voeg het mengsel - met de foodprocessor in werking- langzaam aan het kruim toe. Neem, zodra ket kruim vaste vorm aanneemt uit het apparaat en kneed het op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel en werkbaar deeg.is. Vorm een bol van het deeg, wikkel er plastic folie om en laat het 20 minuten koelen. Rol het gekoelde deeg dun uit en snijd er met een geschikt hulpmiddel (kookring, glas et cetera) cirkels uit (grootte naar keuze tot ca 14 cm). Schep een deel vulling op het midden van ieder rondje, bestrijk de rand van het rondje met water, vouw de ene helft van het rondje over de andere helft en druk de randen samen. Frituur de empanadas in kleine hoeveelheden tegelijk goudbruin (ongeveer 5 minuten op 180 C). Serveer de empanadas voor de liefhebbers met wat chilisalsa of chilisaus. Deze empanadas zijn te vinden in heel Latijns America maar Colombia spant de kroon of het nu "beef" empanadas, empanadas met varkensvlees, groente of kaas betreft. Een budgetair sterke troef van de empanada is dat er allerlei "left overs" - ik vermijd het woord "kliekjes" (jeugdtraumatje)- in verwerkt kunnen worden. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |