R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BEEF CREOLE
biefstuk op Creoolse wijze, 4 p., Brazilië





1/2 kop olijfolie
500 g ossenhaas in repen van 1 cm dik
4 aardappels, in schijfjes
4 uien, in ringen
4 tomaten, in schijfjes
5 malagueta chili's of piquins, fijngehakt (zie Info)
2 groene paprika's, in stukjes
2 el peterselie, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
zout en peper naar smaak
1 kop runderbouillon


Bereiding





Verhit de helft van de olie in een ruime pan.

Zet de pan op je werkblad en leg er achtereenvolgens de helft van de  biefstuk, aardappels, tomaten, uien, chilies en paprika's in en verdeel er de helft van de peterselie en knoflook over. Voeg zout en peper toe.
Voeg de resterende helft van de ingrediënten in dezelfde volgorde toe.

Voeg de bouillon toe en sprenkel de rest van de olijfolie over het geheel.
Zet de pan weer op het fornuis met de warmtebron op middelhoge stand.
Verlaag na 10 minuten de temperatuur en zet het deksel op de pan.
Laat het geheel pruttelen tot de aardappels gaar zijn ( je moet ze met een vork zonder veel weerstand door kunnen prikken). 


Info


Malagueta chili's en piquins zijn betrekkelijke kleine maar hete pepers, die je hier niet gauw zult tegenkomen.
Vervang ze door een andere soort peper (hoeveelheid naar smaak).




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________