![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| biefstuk op Creoolse wijze, 4 p., Brazilië ![]() 1/2 kop olijfolie 500 g ossenhaas in repen van 1 cm dik 4 aardappels, in schijfjes 4 uien, in ringen 4 tomaten, in schijfjes 5 malagueta chili's of piquins, fijngehakt (zie Info) 2 groene paprika's, in stukjes 2 el peterselie, fijngehakt 2 tenen knoflook, geperst zout en peper naar smaak 1 kop runderbouillon Bereiding ![]() Verhit de helft van de olie in een ruime pan. Zet de pan op je werkblad en leg er achtereenvolgens de helft van de biefstuk, aardappels, tomaten, uien, chilies en paprika's in en verdeel er de helft van de peterselie en knoflook over. Voeg zout en peper toe. Voeg de resterende helft van de ingrediënten in dezelfde volgorde toe. Voeg de bouillon toe en sprenkel de rest van de olijfolie over het geheel. Zet de pan weer op het fornuis met de warmtebron op middelhoge stand. Verlaag na 10 minuten de temperatuur en zet het deksel op de pan. Laat het geheel pruttelen tot de aardappels gaar zijn ( je moet ze met een vork zonder veel weerstand door kunnen prikken). Malagueta chili's en piquins zijn betrekkelijke kleine maar hete pepers, die je hier niet gauw zult tegenkomen. Vervang ze door een andere soort peper (hoeveelheid naar smaak).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |