![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., Brazilië ![]() voor het deeg: 200 ml kokosmelk 3 eieren 500 ml melk 250 ml olie 250 g tarwebloem 3 el maizena zout 1 zakje bakpoeder voor de vulling: 1 ui, fijngesneden 10 groene olijven, fijngesneden 1 kop tomatensaus 1 el oregano verder: 250 g rauwe, gerookte ham, kleingesneden 300 g mozzarella parmezaan, geraspt oregano Bereiding Klop of mix de kokosmelk, eieren, melk, olie, maizena, tarwebloem, het zout en het bakpoeder tot een egaal beslag. Meng voor de vulling de fijngesneden ui, de fijngesneden olijven, de tomatensaus en de oregano. Vet een bakvorm in met margarine en bestrooi die met bloem. Giet de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel er de fijngesneden ham en de grof verbrokkelde of gesneden mozzarella over. Verdeel er vervolgens het mengsel van ui, olijven, tomatensaus en oregano over. Rond het geheel af met de rest van het beslag en strooi er geraspte parmezaan en oregano over. Verwarm de oven voor op middelhoge temperatuur (160 à 170 C). Bak het gerecht 45 minuten. Bauru is een bijzonder populaire Braziliaanse sandwich, gecreëerd door een student uit de stad Bauru in 1934. Het traditionele recept vraagt om stokbrood, rosbief, mozzarella, schijfjes tomaat, "pickles" en gedroogde oregano. Door de jaren heen zijn er veel variaties ontstaan zoals Franse, Italiaanse, Portugese of Amerikaanse stijl-bauro. De bauro-Italiaanse stijl is daarvan het bekendst en het populairst. Kenmerkende ingrediënten zijn parma-ham, zongedroogde tomaten roast beef, mozzarella, oregano en stokbrood. Bovenstaand recept (bauro uit de oven) is duidelijk Italiaans geïnspreerd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |