R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BAURU AO FORNO
voorgerecht, 4 p., Brazilië





voor het deeg:

200 ml kokosmelk
3 eieren
500 ml melk
250 ml olie
250 g tarwebloem
3 el maizena
zout
1 zakje bakpoeder

voor de vulling:
1 ui, fijngesneden
10 groene olijven, fijngesneden
1 kop tomatensaus
1 el oregano

verder:
250 g rauwe, gerookte ham, kleingesneden
300 g mozzarella
parmezaan, geraspt
oregano


Bereiding


Klop of mix de kokosmelk, eieren, melk, olie, maizena, tarwebloem, het zout en het bakpoeder tot een egaal beslag.
 
Meng voor de vulling de fijngesneden ui, de fijngesneden olijven, de tomatensaus en de oregano.

Vet een bakvorm in met margarine en bestrooi die met bloem.

Giet de helft van het beslag in de bakvorm.
Verdeel er de fijngesneden ham en de grof verbrokkelde of gesneden mozzarella over.
Verdeel er vervolgens het mengsel van ui, olijven, tomatensaus en oregano over.
Rond het geheel af met de rest van het beslag en strooi er geraspte parmezaan en oregano over.

Verwarm de oven voor op middelhoge temperatuur (160 à 170 C).
Bak het gerecht 45 minuten.


Info


Bauru is een bijzonder populaire Braziliaanse sandwich, gecreëerd door een student uit de stad Bauru in 1934.
Het traditionele recept vraagt om stokbrood, rosbief, mozzarella, schijfjes tomaat, "pickles" en gedroogde oregano.
Door de jaren heen zijn er veel variaties ontstaan zoals Franse, Italiaanse, Portugese of Amerikaanse stijl-bauro.
De bauro-Italiaanse stijl is daarvan het bekendst en het populairst. Kenmerkende ingrediënten zijn parma-ham, zongedroogde tomaten roast beef, mozzarella, oregano en stokbrood.

Bovenstaand recept (bauro uit de oven) is duidelijk Italiaans geïnspreerd.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________