R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BATATAS ASADAS
geroosterde zoete aardappels, 4 p., Argentinië 600 g zoete aardappels 90 ml olijfolie plus extra 3 el honing 3 takjes verse tijm zout Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Neem een ovenschaal of braadslee en vet die licht in met wat olijfolie. Verdeel de stukken aardappel in 1 laag gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Strooi royaal zout over de aardappels. Meng de olijfolie en de honing en sprenkel de helft van het mengsel over de stukken aardappel. Leg de takjes tijm tussen de aardappelstukken. Rooster de aardappels 45 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de stukken aardappel haverwege een keer om en sprenkel er de rest van het olie-honingmengsel over. Bedek de schaal met aluminiumfolie als tegen het einde van de oventijd de aardappels dreigen te verbranden. De zoete aardappel is een zetmeelhoudende knol, een verdikking van de wortels van een plant uit de windefamilie. De zoete aardappel is dus eigenlijk een groente. Argentijnen zijn grote liefhebbers van "la reina batata". Ze worden verwerkt tot in toetjes toe. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |