R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BATATAS ASADAS
geroosterde zoete aardappels, 4 p., Argentinië





600 g zoete aardappels
90 ml olijfolie plus extra
3 el honing
3 takjes verse tijm
zout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.

Neem een ovenschaal of braadslee en vet die licht in met wat olijfolie. Verdeel de stukken aardappel in 1 laag gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.
Strooi royaal zout over de aardappels.

Meng de olijfolie en de honing en sprenkel de helft van het mengsel over de stukken aardappel.
Leg de takjes tijm tussen de aardappelstukken.

Rooster de aardappels 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep de stukken aardappel haverwege een keer om en sprenkel er de rest van het olie-honingmengsel over.


Info


Bedek de schaal met aluminiumfolie als tegen het einde van de oventijd de aardappels dreigen te verbranden.

De zoete aardappel is een zetmeelhoudende knol, een verdikking van de wortels van een plant uit de windefamilie. De zoete aardappel is dus eigenlijk een groente.

Argentijnen zijn grote liefhebbers van "la reina batata". Ze worden verwerkt tot in toetjes toe.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________