![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Colombia Frijoles paisas Carne en polvo Chicharron colombiano Hogao Tajadas de platano verder: 4 chorizo worstjes 4 gebakken eieren 2 koppen witte langkorrelrijst (arroz bianco) 2 avocado's 2 limoenen Bereiding Bereid de volgende gerechten (klik ze aan): 1. Frijoles paisas 2. Carne en polvo 3. Chicharron colombiano 4. Hogao 5. Tajadas de platano De recepten 1, 2 en 4 kun je al een dag eerder bereiden. De volgende dag hoeven ze dan alleen maar op temperatuur te worden gebracht. Verder: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de chorizo-worstjes. Bak de eieren. Neem 4 grote borden, schep er een portie rijst op en schik er de rest van de gerechten/gerechtjes omheen. Je kunt de bonen en de hogao er los -in individuele kommetjes- bij serveren. Voorzie ieder bord verder van een halve avocado en een halve limoen. Bandeja paisa is waarschijnlijk Colombia's populairste gerecht. Bandeja betekent letterlijk "dienblad" en dat is zo gek nog niet voor een gerecht dat door zijn omvang amper op een gewoon bord past. Bandeja paisa is afkomstig uit het tot Colombia behorende deel van het Andesgebergte. De daar levende mensen worden "paisas" genoemd. Dat zij door de omstandigheden van hun leefgebied met het groot aantal caloriën van Bandeja Paisa wel raad weten is niet verwonderlijk maar of dit gerecht aan te raden is voor het dieet van pakweg een stadbewoner met kantoorbaan is zeer de vraag. Ach, gewoon een keer doen, inclusief de varkenshiel en het teveel schuiven we maar door naar de volgende dag., |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |