R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BANDEJA PAISA
hoofdgerecht, 4 p., Colombia

Frijoles paisas
Carne en polvo
Chicharron colombiano
Hogao
Tajadas de platano

verder:
4 chorizo worstjes
4 gebakken eieren
2 koppen witte langkorrelrijst (arroz bianco)
2 avocado's
2 limoenen


Bereiding


Bereid de volgende gerechten (klik ze aan):

1. Frijoles paisas

2. Carne en polvo

3. Chicharron colombiano

4. Hogao

5. Tajadas de platano

De recepten 1, 2  en 4 kun je al een dag eerder bereiden. De volgende dag hoeven ze dan alleen maar op temperatuur te worden gebracht.

Verder:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de chorizo-worstjes.
Bak de eieren.

Neem 4 grote borden, schep er een portie rijst op en schik er de rest van de gerechten/gerechtjes omheen.
Je kunt de bonen en de hogao er los -in individuele kommetjes- bij serveren.
Voorzie ieder bord verder van een halve avocado en een halve limoen.


Info


Bandeja paisa is waarschijnlijk Colombia's populairste gerecht.

Bandeja betekent letterlijk "dienblad" en dat is zo gek nog niet voor een gerecht dat door zijn omvang amper op een gewoon bord past.
Bandeja paisa is afkomstig uit het tot Colombia behorende deel van het Andesgebergte. De daar levende mensen worden "paisas" genoemd.
Dat zij door de omstandigheden van hun leefgebied met het groot aantal caloriën van Bandeja Paisa wel raad weten is niet verwonderlijk maar of dit gerecht aan te raden is voor het dieet van pakweg een stadbewoner met kantoorbaan is zeer de vraag.
Ach, gewoon een keer doen, inclusief de varkenshiel en het teveel schuiven we maar door naar de volgende dag., 




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________