|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert, 3 à 4 p., Thailand 2 rijpe bananen 10 verse, gepelde lychees of lychees uit blik. 1 blikje kokosmelk 1/4 tot 1/3 kop bruine suiker een beetje zout optioneel: gedroogde kokosl Bereiding Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de helften in stukjes van circa vier centimeter. Verwarm op middelhoog vuur de kokosmelk in een steelpannetje. Voeg de bruine suiker toe en roer tot die is opgelost. Begin met 1/4 kopje. Voeg nog wat suiker toe als je het zoeter wilt. Voeg de stukjes banaan, de lychees en een beetje zout toe. Roer 1 à 2 minuten tot de vruchten doorgewarmd zijn. Dit nagerecht kan ook koud gegeten worden. Bereid het dan ruim van te voren zodat er voldoende tijd is om het af te laten koelen. Een Thaise maaltijd wordt vaak afgesloten met vruchten in een eenvoudige kokossaus. Dat kunnen lychees, ramboetans, mango, ananas, watermeloen, papaya, sterfruit en bananen zijn, zowel afzondelijk als in combinatie. Het bereiden van een dergelijk nagerecht vraagt weinig tijd en kan dus op het laatste moment plaatsvinden. Hoewel dit een eenvoudig dessert is, smaakt het voortreffelijk en vervelen zal het niet gauw met alle mogelijke variaties. Je kunt het gerecht garneren met wat gedroogde kokos. |