R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BANANEN EN LYCHEES IN ZOETE KOKOSMELK
dessert, 3 à 4 p., Thailand


reeks 515 (141K)



2 rijpe bananen
10 verse, gepelde lychees of lychees uit blik.
1 blikje kokosmelk
1/4 tot 1/3 kop bruine suiker
een beetje zout

optioneel:
gedroogde kokosl


Bereiding


Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de helften in stukjes van circa vier centimeter.

Verwarm op middelhoog vuur de kokosmelk in een steelpannetje.
Voeg de bruine suiker toe en roer tot die is opgelost. Begin met 1/4 kopje. Voeg nog wat suiker toe als je het zoeter wilt.
Voeg de stukjes banaan, de lychees en een beetje zout toe.
Roer 1 à 2 minuten tot de vruchten doorgewarmd zijn.

Dit nagerecht kan ook koud gegeten worden. Bereid het dan ruim van te voren zodat er voldoende tijd is om het af te laten koelen.


Info


Een Thaise maaltijd wordt vaak afgesloten met vruchten in een eenvoudige kokossaus. Dat kunnen lychees, ramboetans, mango, ananas, watermeloen, papaya, sterfruit en bananen zijn, zowel afzondelijk als in combinatie.
Het bereiden van een dergelijk nagerecht vraagt weinig tijd en kan dus op het laatste moment plaatsvinden.
Hoewel dit een eenvoudig dessert is, smaakt het voortreffelijk en vervelen zal het niet gauw met alle mogelijke variaties.

Je kunt het gerecht garneren met wat gedroogde kokos.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________