R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BANANEN-BEIGNETS
dessert, snack, Senegal





1 1/2 kop tarwebloem
6 el suiker
3 eieren
1 kop melk
4 rijpe bananen
olie voor het frituren
poedersuiker


Bereiding


Meng in een kom de bloem en de suiker.
Mix er één voor één de eieren door.
Voeg langzaam de melk toe en mix het geheel tot een egaal beslag.

Prak met een vork de bananen tot fijne puree.
Roer de puree door het beslag en laat het mengsel een half uur rusten.

Giet een laag olie van 5 à 7 centimeter in een smalle maar diepe steelpan en verhit die tot 180 C.

Laat een flinke opscheplepel bananenbeslag in de hete olie glijden.
Bak de beignets met een paar stuks tegelijk tot ze een mooi goudbruine kleur hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier .
Strooi er poedersuiker over.


Info


Een beignet heeft veel weg van een donut of oliebol maar onderscheidt zich daarvan door een aan het beslag toegevoegd basisingrediënt, vaak een bepaalde vrucht, in dit geval een banaan, een vrucht die goed gedijt in Senegal.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________