![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, snack, Senegal ![]() 1 1/2 kop tarwebloem 6 el suiker 3 eieren 1 kop melk 4 rijpe bananen olie voor het frituren poedersuiker Bereiding Meng in een kom de bloem en de suiker. Mix er één voor één de eieren door. Voeg langzaam de melk toe en mix het geheel tot een egaal beslag. Prak met een vork de bananen tot fijne puree. Roer de puree door het beslag en laat het mengsel een half uur rusten. Giet een laag olie van 5 à 7 centimeter in een smalle maar diepe steelpan en verhit die tot 180 C. Laat een flinke opscheplepel bananenbeslag in de hete olie glijden. Bak de beignets met een paar stuks tegelijk tot ze een mooi goudbruine kleur hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier . Strooi er poedersuiker over. Een beignet heeft veel weg van een donut of oliebol maar onderscheidt zich daarvan door een aan het beslag toegevoegd basisingrediënt, vaak een bepaalde vrucht, in dit geval een banaan, een vrucht die goed gedijt in Senegal.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |