R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 BAMBOESCHEUTENSALADE
4 p., Thailand





2 sjalotjes, ongepeld
2 tenen knoflook, ongepeld
2 el Thaise vissaus
3 el limoensap
1/2 tl gedroogde chilivlokken
1 tl kristalsuiker
1 el rondkorrelige rijst
2 tl sesamzaad
350 g bamboescheuten (blik)
2 bosuitjes
Chinese kool

voor de garnering:
blaadjes munt


Bereiding


Verwarm de (oven)grill voor.

Plaats de sjalotjes en de knoflook onder de grill. Grill ze tot ze van buiten geblakerd en van binnen zacht zijn.

Verwijder als ze wat afgekoeld zijn de omhulsels.
Vijzel de sjalotjes en knoflook tot een egale pasta.

Meng in een kommetje de sjalotknoflookpasta, de vissaus, het limoensap, de chilivlokken en de suiker.

Bak in een koekenpan met dikke bodem de rijst en het sesamzaad goudbruin.

Neem de pan van het vuur en laat het mengsel wat afkoelen.
Vijzel het mengsel licht.

Laat de bamboescheuten uitlekken.
Snijd de bamboescheuten in korte dunne reepjes.
Doe de staafjes in een kom en  voeg de sjalot-knoflook pasta toe.
Meng de staafjes en de pasta goed.

Schep er het geroosterde rijst-sesamzaadmengsel door.

Snijd de Chinese kool in reepjes.

Neem een serveerschaal en verdeel er de reepjes Chinese kool over.
Volg daarbij de rand van de schaal en laat het midden open.
Schep de bamboesalade in het midden van de schaal.

Garneer de salade met blaadjes munt.


Info






Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________