|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand 2 sjalotjes, ongepeld 2 tenen knoflook, ongepeld 2 el Thaise vissaus 3 el limoensap 1/2 tl gedroogde chilivlokken 1 tl kristalsuiker 1 el rondkorrelige rijst 2 tl sesamzaad 350 g bamboescheuten (blik) 2 bosuitjes Chinese kool voor de garnering: blaadjes munt Bereiding Verwarm de (oven)grill voor. Plaats de sjalotjes en de knoflook onder de grill. Grill ze tot ze van buiten geblakerd en van binnen zacht zijn. Verwijder als ze wat afgekoeld zijn de omhulsels. Vijzel de sjalotjes en knoflook tot een egale pasta. Meng in een kommetje de sjalotknoflookpasta, de vissaus, het limoensap, de chilivlokken en de suiker. Bak in een koekenpan met dikke bodem de rijst en het sesamzaad goudbruin. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel wat afkoelen. Vijzel het mengsel licht. Laat de bamboescheuten uitlekken. Snijd de bamboescheuten in korte dunne reepjes. Doe de staafjes in een kom en voeg de sjalot-knoflook pasta toe. Meng de staafjes en de pasta goed. Schep er het geroosterde rijst-sesamzaadmengsel door. Snijd de Chinese kool in reepjes. Neem een serveerschaal en verdeel er de reepjes Chinese kool over. Volg daarbij de rand van de schaal en laat het midden open. Schep de bamboesalade in het midden van de schaal. Garneer de salade met blaadjes munt. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |