R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BALTI LAMKOFTAS MET GROENTEN
curry-lamsgehakballetjes met groenten, 4 p., India





450 g lamsgehakt
1 tl garam massala
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl geperste knoflook
1 tl chilipoeder
1 tl zout
1 el gehakte verse koriander
1 kleine ui, fijngesneden
150 g maisolie

voor de groenten:
2 el maisolie
1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
1/2 groene paprika, in stukjes gesneden
175 g mais
225 g limabonen (blik)
1/2 kleine bloemkool
4 verse groene chilipepers, in reepjes

voor de garnering:
1 tl gehakte verse munt
1 el gehakte verse koriander
1 el geraspte gember
schijfjes limoen
1 el citroensap


Bereiding


Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de garam masala, komijn, korianderpoeder, knoflook, chilipoeder, zout, verse koriander en ui toe en meng ze met het gehakt.
Bedek de kom met plastic folie. Zet de kom in de koelkast.

Verhit 2 el maisolie in een wok en roerbak er de ringetjes lente-ui 2 minuten in.
Voeg de paprika, mais, limabonen, bloemkool en groene chilipepers toe en roerbak die op hoog vuur 2 minuten mee. Terzijde zetten.

Neem het gehakt uit de koelkast en draai er balletjes van zo groot als een golfbal.
Verhit de olie -het mag gerust minder zijn dan 150 g- in een middelgrote pan en bak er de kofta's met een paar tegelijk gelijkmatig bruin in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit de wok met groenten opnieuw en voeg er de kofta's aan toe. Roerbak het geheel een minuut of 5 om alles goed door te warmen.
Garneer het gerecht met munt, koriander, geraspte gember en limoenschijfjes.
Sprenkel vlak voor het opdienen het citroensap over het gerecht.


Info


"Some like it hot"! Als je tot deze categorie behoort, beschouw je 1 tl chilipoeder en 4 verse groene chilipepers misschien slechts als een "warming up". Ben je niet begenadigd met zo'n hoge tolerantiegrens voor capsaïcine vergeet dan de genoemde hoeveelheden en voeg niet meer spiciness toe dan de hoeveelheid die jezelf aangenaam vindt.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________