![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| curry-lamsgehakballetjes met groenten, 4 p., India ![]() 450 g lamsgehakt 1 tl garam massala 1 tl komijn 1 tl koriander 1 tl geperste knoflook 1 tl chilipoeder 1 tl zout 1 el gehakte verse koriander 1 kleine ui, fijngesneden 150 g maisolie voor de groenten: 2 el maisolie 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes 1/2 rode paprika, in stukjes gesneden 1/2 groene paprika, in stukjes gesneden 175 g mais 225 g limabonen (blik) 1/2 kleine bloemkool 4 verse groene chilipepers, in reepjes voor de garnering: 1 tl gehakte verse munt 1 el gehakte verse koriander 1 el geraspte gember schijfjes limoen 1 el citroensap Bereiding Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de garam masala, komijn, korianderpoeder, knoflook, chilipoeder, zout, verse koriander en ui toe en meng ze met het gehakt. Bedek de kom met plastic folie. Zet de kom in de koelkast. Verhit 2 el maisolie in een wok en roerbak er de ringetjes lente-ui 2 minuten in. Voeg de paprika, mais, limabonen, bloemkool en groene chilipepers toe en roerbak die op hoog vuur 2 minuten mee. Terzijde zetten. Neem het gehakt uit de koelkast en draai er balletjes van zo groot als een golfbal. Verhit de olie -het mag gerust minder zijn dan 150 g- in een middelgrote pan en bak er de kofta's met een paar tegelijk gelijkmatig bruin in. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de wok met groenten opnieuw en voeg er de kofta's aan toe. Roerbak het geheel een minuut of 5 om alles goed door te warmen. Garneer het gerecht met munt, koriander, geraspte gember en limoenschijfjes. Sprenkel vlak voor het opdienen het citroensap over het gerecht.
Info
"Some like it hot"! Als je tot deze categorie behoort, beschouw je 1 tl chilipoeder en 4 verse groene chilipepers misschien slechts als een "warming up". Ben je niet begenadigd met zo'n hoge tolerantiegrens voor capsaïcine vergeet dan de genoemde hoeveelheden en voeg niet meer spiciness toe dan de hoeveelheid die jezelf aangenaam vindt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|