R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
BALEADAS

12 tortilla's met topping, Honduras





voor de tortillas:
 
500 g tarwebloem
1 el bakpoeder
125 ml arachide-olie
200 ml water
2 tl zout

voor de topping:
2 tenen knoflook, geperst
2 uien, fijngesneden
2 blikjes kidneybonen van 400 ml ieder
2 el zure room of meer
witte wijnazijn naar smaak
1 à 2 rode chili's, zaad verwijderd
een bosje koriander
partjes limoen

naar keuze:
chorizo, in schijfjes gesneden en gebakken
stukjes kip
cheddar, grof geraspt
feta, verbrokkeld
avocado's, in schijfjes/stukjes met een limoendressing
scrambled eggs
chilisaus
zure room


bereiding


Doe alle ingrediënten voor de tortilla's in een grote kom en meng ze zo goed mogelijk. Stort het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel niet plakkerig deeg.
Doe het deeg terug in de kom en laat het een uur rijzen. Bedek de kom met een theedoek.

Verdeel het gerezen deeg in 12 gelijke stukken. M+aak er bolletjes van.
Druk de bolletjes met je hand plat en rol ze vervolgens uit tot cirkels met een dikte van 2 mm en een diameter van 18 à 20 centimeter.

Verhit op middelhoge temperatuur een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en rooster er iedere torilla 2 minuten in: per kant 1 minuut.
Stapel de gebakken tortilla's op. Houd ze warm onder een doek of gewikkeld in aluminiumfolie.

Verhit op middelhoge temperatuur een scheut olie in een koekenpan en sauteer er de uien, knoflook en komijn een minuut of 10 in.
Verhoog de temperatuur en voeg de kidneybonen, de zure room en wijnazijn naar smaak toe.
Breng het mengsel verder op smaak met zout en peper en laat het 5 minuten pruttelen.
Stamp de bonen kort indien je een wat grove textuur wilt.

Schep een een hoeveelheid bonen, room en geraspte kaas op een tortilla en zoveel van de andere genoemde ingrediënten als je maar wilt en vouw de tortilla dubbel.


info


De basis voor de vulling van Hondurese tortilla's bestaat traditioneel uit rode bonen, verse room en geraspte kaas. Aan die basis kunnen naar persoonlijke smaak tal van ingrediënten toegevoegd worden.

Tortilla's worden de hele dag door gegeten in Honduras. Thuis, in restaurants maar vooral op straat waar ze in tal van stalletjes verkocht worden.


 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________