|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
BALEADAS
12 tortilla's met topping, Honduras voor de tortillas: 500 g tarwebloem 1 el bakpoeder 125 ml arachide-olie 200 ml water 2 tl zout voor de topping: 2 tenen knoflook, geperst 2 uien, fijngesneden 2 blikjes kidneybonen van 400 ml ieder 2 el zure room of meer witte wijnazijn naar smaak 1 à 2 rode chili's, zaad verwijderd een bosje koriander partjes limoen naar keuze: chorizo, in schijfjes gesneden en gebakken stukjes kip cheddar, grof geraspt feta, verbrokkeld avocado's, in schijfjes/stukjes met een limoendressing scrambled eggs chilisaus zure room Doe alle ingrediënten voor de tortilla's in een grote kom en meng ze zo goed mogelijk. Stort het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel niet plakkerig deeg. Doe het deeg terug in de kom en laat het een uur rijzen. Bedek de kom met een theedoek. Verdeel het gerezen deeg in 12 gelijke stukken. M+aak er bolletjes van. Druk de bolletjes met je hand plat en rol ze vervolgens uit tot cirkels met een dikte van 2 mm en een diameter van 18 à 20 centimeter. Verhit op middelhoge temperatuur een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en rooster er iedere torilla 2 minuten in: per kant 1 minuut. Stapel de gebakken tortilla's op. Houd ze warm onder een doek of gewikkeld in aluminiumfolie. Verhit op middelhoge temperatuur een scheut olie in een koekenpan en sauteer er de uien, knoflook en komijn een minuut of 10 in. Verhoog de temperatuur en voeg de kidneybonen, de zure room en wijnazijn naar smaak toe. Breng het mengsel verder op smaak met zout en peper en laat het 5 minuten pruttelen. Stamp de bonen kort indien je een wat grove textuur wilt. Schep een een hoeveelheid bonen, room en geraspte kaas op een tortilla en zoveel van de andere genoemde ingrediënten als je maar wilt en vouw de tortilla dubbel. De basis voor de vulling van Hondurese tortilla's bestaat traditioneel uit rode bonen, verse room en geraspte kaas. Aan die basis kunnen naar persoonlijke smaak tal van ingrediënten toegevoegd worden. Tortilla's worden de hele dag door gegeten in Honduras. Thuis, in restaurants maar vooral op straat waar ze in tal van stalletjes verkocht worden. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |