![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gebakken spruitjes met stilton, 4 à 5 p, Engeland ![]() 800 g spruitjes 200 g Stilton 4 dl room 1 dl melk 1 el grofkorrelige mosterd 50 g parmezaan, geraspt versgemalen zwarte peper een beetje zout boter Bereiding Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Kook de spruitjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet het kookwater af en dompel de spruitjes in koud water. Giet na een minuut ook dat water af en laat de spruitjes verder afkoelen. Neem een lage ovenbestendige schaal en vet die in met wat boter. Leg de spruitjes in één laag in de schaal. Verwarm de oven voor (180 C). Verbrokkel de stilton gelijkmatig boven de spruitjes. Neem een kom en meng er de melk, de room en de mosterd in. Voeg er royaal versgemalen peper aan toe. Giet het mengsel over de spruitjes in de ovenschaal. Strooi er tenslotte de geraspte parmezaanse kaas over. Zet de schaal in de oven. Bak de spruitjes met stilton tot het geheel een mooi licht-goudbruine kleur heeft en de saus bubbelt (15 à 20 minuten). ![]() Info Calorierijk maar onweerstaanbaar. Hiermee trek je spruitjeshaters - als ze tenminste niet eveneens een gruwelijke hekel aan blauwe kaas hebben- glorieus mee over de streep.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |