R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BAKED BRUSSELS SPROUTS WITH STILTON
gebakken spruitjes met stilton, 4 à 5 p, Engeland





800 g spruitjes
200 g Stilton
4 dl room
1 dl melk
1 el grofkorrelige mosterd
50 g parmezaan, geraspt
versgemalen zwarte peper
een beetje zout
boter


Bereiding


Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden.
Kook de spruitjes 5 minuten in licht gezouten water.

Giet het kookwater af en dompel de spruitjes in koud water.
Giet na een minuut ook dat water af en laat de spruitjes verder afkoelen.

Neem een lage ovenbestendige schaal en vet die in met wat boter.
Leg de spruitjes in één laag in de schaal.

Verwarm de oven voor (180 C).

Verbrokkel de stilton gelijkmatig boven de spruitjes.

Neem een kom en meng er de melk, de room en de mosterd in.
Voeg er royaal versgemalen peper aan toe.

Giet het mengsel over de spruitjes in de ovenschaal.
Strooi er tenslotte de geraspte parmezaanse kaas over.

Zet de schaal in de oven. Bak de spruitjes met stilton tot het geheel een mooi licht-goudbruine kleur heeft en de saus bubbelt (15 à 20 minuten).






Info


Calorierijk maar onweerstaanbaar. Hiermee trek je spruitjeshaters - als ze tenminste niet eveneens een gruwelijke hekel aan blauwe kaas hebben- glorieus mee over de streep.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________