f


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BAKA BANA MET PINDASAUS

bijgerecht, snack, 4 p., Suriname






2 rijpe bakbananen (plantains)
125 g zelfrijzend bakmeel
1 à 2 tl suiker
2 dl koolzuurhoudend water
zonnebloemolie
1 tl zout

verder:
 pindasaus

Bereiding

Maak eerst de pindasaus/satésaus die over de bakbananen gaat. Klik hier voor het recept.

Verwijder de schil van de bakbananen.
Snijd de bananen in dunne plakken: ca 1/2 cm dik en 10 cm lang.

Doe het koolzuurhoudend water in een ruime kom en klop er met een garde geleidelijk het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het zout door. Het beslag moet tamelijk dik maar voeibaar zijn. Voeg extra water toe als het te dik is en zelfrijzend bakmeel als het te dun is.

Verhit zoveel olie in een wok of pan als nodig is om er de plakken banaan in te kunnen frituren (175 à 180 C).

Haal een paar plakken banaan door het beslag - zorg dat ze er helemaal met bedekt zijn - en laat overtollig beslag afdruipen.
Frituur de gecoate plakken banaan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Neem de plakken met een schuimspaan uit de olie, leg ze op een met keukenpapier bedekt bord en frituur de volgende "batch".
Laat de plakken banaan niet tegelijk maar één voor één in de olie zakken, zo voorkom je dat ze aan elkaar gaan plakken.

Schik de gefrituurde bakbanaanplakken op een schaal of bordjes. Schep op iedere plak, verdeeld over de lengte, een warme eetlepel pindasaus en strijk die in een egaal laagje uit. 
Als snack worden baka bana gewoonlijk uit de hand gegeten.

Warm serveren. 


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________